Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Απίστευτο! 12χρονος επένδυσε το χαρτζιλίκι της γιαγιάς και κέρδισε… 1 εκατ. δολάρια


Ο Έρικ Φίνμαν, ετών 18 σήμερα, έκανε μια έξυπνη κίνηση το 2011 σε ηλικία 12 ετών, όταν αποφάσισε να επενδύσει τα 1.000 δολάρια που του έδωσε η γιαγιά του σε bitcoin.
Αυτές τις ημέρες η τιμή του bitcoin ανά μονάδα είναι 2.700 δολάρια, αλλά όταν ο Έρικ Φίνμαν άρχισε να επενδύει στο εικονικό νόμισμα η αξία του δεν έφτανε τα 20 δολάρια.
Η ιστορία του νεαρού είναι καταπληκτική και συναρπαστική. Μεγάλωσε στο Άϊνταχο των ΗΠΑ και δεν του άρεσε καθόλου να πηγαίνει στο σχολείο. Μάλιστα, έκανε μια συμφωνία με τους γονείς του η οποία έλεγε ότι αν στα 18α γενέθλιά του είχε ένα εκατομμύριο δολάρια, δεν θα τον ανάγκαζαν να πάει στο κολέγιο. Οι γονείς του φαίνεται ότι το θεωρούσαν απίθανο, ωστόσο όμως ο νεαρός το πέτυχε.
Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο Φινμαν ήταν 12 ετών. Ο νεαρός έλαβε 0,2 bitcoin του μεγαλύτερου αδελφού του, Σκοτ, ο οποίος ήθελε να μάθει πώς λειτουργούν οι συναλλαγές με το εικονικό νόμισμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή λίγοι γνώριζαν για το εικονικό νόμισμα και η τιμή του ήταν περίπου 12 δολάρια.
Ωστόσο η μεγάλη επενδυτική ευκαιρία του ήρθε αμέσως μετά, όταν η γιαγιά του αντί άλλου δώρου Πάσχα του έδωσε 1.000 δολάρια, τα οποία αντί να τα κάνει χιλιάδες παιχνίδια ή να τα τοποθετήσει σε ένα τραπεζικό λογαριασμό, ο Φίνμαν αποφάσισε να τα μετατρέψει σε bitcoin. Δύο χρόνια αργότερα, η απόφαση αυτή του προκάλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Η επένδυση που έκανε με τα χρήματα της γιαγιάς του είχε γίνει 100.000 δολάρια.
Ο Φινμαν αντάλλαξε το εικονικό νόμισμα με πραγματικό και έστησε μια επιχείρηση που την ονόμασε Botangle ένα σημείο συνάντησης για τους φοιτητές που αναζητούν διαφορετικές πληροφορίες απ’ αυτές που μαθαίνουν στα μαθήματα. Ετσι μόλις σε ηλικία 15 ετών αυτός ο νεαρός επιχειρηματίας είχε 20 υπαλλήλους και πάνω από 100 ενεργούς χρήστες που συμμετείχαν στην επιχείρησή του.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο επιχειρηματίας στο CNBC, η μεγάλη ευκαιρία του παρουσιάστηκε στις αρχές του 2015. Τότε ένας επενδυτής του πρόσφερε για την εταιρεία του 100.000 δολάρια ή 300 bitcoin.
Η τιμή του τότε ήταν λίγο πάνω από 200 δολάρια ανά μονάδα. Ο Φινμαν επέλεξε το δεύτερο και από τότε αφιερώνει το χρόνο του για να διαχειριστεί τις επενδύσεις του σε bitcoin. Εργάζεται σε διάφορα έργα όπως το ELaNa της NASA.
Έτσι, ο νέος επενδυτής έχει καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα με τους γονείς του. Επί του παρόντος είναι 18 ετών και έχει 403 bitcoin. Αυτά αύριο θα μπορούσε να πωλήσει για περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια.
«Με τον τρόπο που είναι δομημένο σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα, δεν θα το συνιστούσα. Αυτό δεν λειτουργεί για κανέναν. Θα ήθελα να συστήσω στο Internet, το οποίο είναι δωρεάν. Μπορείτε να μάθετε ένα εκατομμύριο φορές περισσότερα στο Youtube και στη Wikipedia», δήλωσε ο νεαρός στο τηλεοπτικό δίκτυο.paraskhnio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες