Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Για 3 χρόνια παρατείνεται η χρήση αιγιαλού σε ξενοδοχεία και καταστήματα

Για 3 χρόνια παρατείνεται η χρήση αιγιαλού σε ξενοδοχεία και καταστήματα

Με τους υφιστάμενους όρους και χρεώσεις

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 (το πλαίσιο είχε λήξει στις 31/12/2016) το καθεστώς χρήσης αιγιαλού σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάμπινγκ ή κέντρα αναψυχής, με τους υφιστάμενους όρους και χρεώσεις.

Η τροπολογία περιλαμβάνει την παραχώρηση χωρίς δημοπρασία της απλής χρήσης αιγιαλού με την καταβολή ανταλλάγματος για τρία χρόνια. Στις παραπάνω επιχειρήσεις προστίθενται εφεξής και τα εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ναυταθλητικά σωματεία.
Την τροπολογία κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσπίζεται το προνομιακό δικαίωμα των ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων, κάμπινγκ ή κέντρων αναψυχής ή ναυταθλητικών σωματείων που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για απευθείας μίσθωση, όμορου προς την επιχείρησή τους και τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού ή της παραλίας του οποίου ζητούν τη χρήση, τμήματος ακινήτου, τη διαχείριση του οποίου έχει η ΕΤΑΔ ΑΕ.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιτυγχάνεται αφενός η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ζωής της χώρας και αφετέρου η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, μέσω της εκμίσθωσης από την ΕΤΑΔ ΑΕ του αναλογούντος τμήματος του ακινήτου», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «διασφαλίζεται η ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία των ως άνω επιχειρήσεων ή σωματείων που είναι όμορα σε αιγιαλό, όπου παρεμβάλλεται ακίνητο τη διαχείριση του οποίου έχει η ΕΤΑΔ ΑΕ καθώς και δρόμος οποιασδήποτε μορφής, προς όφελος της εθνικής οικονομίας στον τομέα του τουρισμού».news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες