Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

8 καθημερινές συνήθειες που σε γεμίζουν μικρόβια

8 καθημερινές συνήθειες που σε γεμίζουν μικρόβια

Θυμάσαι αυτό το "μην πιάνεις το πρόσωπό σου με βρώμικα χέρια" που σου έλεγε η μαμά όταν ήσουν μικρή; Πόσο την άκουσες τη μανούλα σ' αυτό που σου είπε; Άσε, απαντάνε για σένα τα σημάδια από τα σπυράκια στο πηγούνι...

Υποτιμάς κι εσύ τις συνέπειες όλων εκείνων των κακών, αηδιαστικών συνηθειών που επαναλαμβάνουμε αδιόρθωτα κάθε μα κάθε μέρα; Μήπως ήρθε η ώρα να τις αποβάλλεις; Δεν θα σου κοστίσει τίποτα και θα σε κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας από τις άνευ λόγου δερματικές και λοιπές διαταραχές που σου προκαλούν τα μικρόβια και επιβαρύνουν την υγεία σου.

Δεν πλένεις καλά την κούπα του γραφείου
Αφού τη χρησιμοποιείς μόνο εσύ και αποκλειστικά για καφέ. Αδειάζεις, ξαναγεμίζεις, άντε να ρίξεις ένα ξεπλυματάκι της πλάκας μόνο με νερό για να φύγουν οι λεκέδες. Ωραία. Μάθε τώρα πως έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα έδειξε ότι το 20% των φλυτζανιών που χρησιμοποιούμε στο γραφείο έχουν υπολείμματα από κόπρανα βακτηρίων (ιχ) και το 90% φέρει άλλα είδη μικροβίων.

Ξεχνάς ν' αλλάξεις το σφουγγαράκι για τα πιάτα
Το οποίο μπορεί να ξεπεράσει σε βρωμιά τη λεκάνη της τουαλέτας κατά 200.000 φορές. Συνέχισε να το αλλάζεις όταν αρχίζει να έχει τη μορφή αμοιβάδας και όχι σφουγγαριού με το οποίο πλένεις αυτά που τρως.

Δεν απολυμαίνεις το κινητό σου
Το ακουμπάς στο γραφείο, στο τραπεζάκι της καφετέριας, στο διάδρομο γυμναστικής, σε νεροχύτες, αυτοκίνητα, πεζούλια, τσέπες, τσάντες, μπάρες, παραλίες, βουνά και μετά ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ, στο πρόσωπο, στα χέρια που πιάνουν το πρόσωπο. Γενικώς ο δρόμος του κινητού είναι ατέλειωτος, γεμάτο στάσεις και σταθμούς. Μικρόβια παντού. Σαφώς έχει potentials να γίνει συναγωνιστεί σε βρωμιά μια κοινή δημόσια τουαλέτα. Αγόρασε ένα καθαριστικό για κινητά τηλέφωνα και πέρνα το κάθε βράδυ.

Τρως νυχάκια
Ναι, έχεις άγχος. Όλοι μας. Δεν θα σταθώ στο αντιαισθητικό θέαμα των φαγωμένων νυχιών, αλλά στο πόσα βακτήρια μασουλάς μαζί με το νύχι. Το πόσο βλαβερή είναι αυτή η συνήθεια εκδηλώνεται με Ιώσεις, μολύνσεις και λοιπά δυσάρεστα.

Αλλάζεις μαξιλαροθήκη μια φορά το μήνα (και αν)
Άλλο αίσχος από 'κει.
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr/ |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες