Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Τεσσερις μνηστήρες για την AVIS

Τεσσερις μνηστήρες για την AVIS

Ποιοι ενδιαφέρονται για την εξαγορά του 100%

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, το όριο για την πώληση του 100% της Avis στην Ελλάδα, έχει τεθεί στα 315 εκατ. ευρώ. Οι μνηστήρες είναι τρεις, με τον όμιλο AVIS-Koc που είναι ο τέταρτος υποψήφιος, να διατηρεί το δικαίωμα της πρώτης άρνησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, οι ενδιαφερόμενοι είναι η Fortis, η Worldview σε συνεργασία με την Goldman Sachs και ένα επενδυτικό σχήμα Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών με επικεφαλής τον ομογενή επιχειρηματία Μιχάλη Χαλικιά. Ο τελευταίος έχει έδρα των επιχειρήσεών του το Σικάγο και μεταξύ των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνεται η Republic Bank of Chicago. Στην Ελλάδα οι δραστηριότητές του περιορίζονται στα ακίνητα, αλλά φαίνεται ότι τώρα επιδιώκεται η περαιτέρω διεύρυνσή τους. Ο επιχειρηματίας, που κατάγεται από την Καρδαμύλη, στη συγκεκριμένη εξαγορά φέρεται να συνεργάζεται με άλλους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, όπως είναι ο επίσης γνωστός Τζον Κάλαμος.
Τα τρία προαναφερόμενα επενδυτικά σχήματα έχουν εξουσιοδοτηθεί να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για το 100% της Avis στις 17 Ιουλίου 2017. Σημειώνεται ότι η Avis διαθέτει ήδη προσφορά ύψους 315 εκατ. ευρώ από τη σύμπραξη του Avis Group και του τουρκικού ομίλου Koc. O τελευταίος είναι και ο βασικός μέτοχος της Avis στην Τουρκία. Στο σχήμα αυτό, οι σύμβουλοι του πωλητή έδωσαν προβάδισμα στις διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο αυτές να καταλήξουν. Φημολογείται ότι η προσφορά των 315 εκατ. ευρώ δεν ενθουσίασε τους πωλητές, οι οποίοι παρόλο που δεν την απέρριψαν, εντούτοις ζήτησαν να λάβουν προσφορές και από άλλους ενδιαφερομένους, εν προκειμένω τα τρία επενδυτικά σχήματα που προαναφέρθηκαν.
Μετά τις 17 Ιουλίου 2017, εφόσον οι πωλητές λάβουν μια προσφορά καλύτερη από εκείνη των AVIS Group-Koc, τότε θα ζητήσουν από την τελευταία να αποκτήσει την ελληνική Avis με το ίδιο τίμημα, ασκώντας το δικαίωμα πρώτης άρνησης. Το ήδη προσφερθέν τίμημα αντιστοιχεί σε περίπου 4,2 φορές τα κέρδη EBITDA της περασμένης χρήσης.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες