Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Bitcoin
Bitcoin

To Βitcoin επισκίασε όλα τ’ άλλα ψηφιακά νομίσματα


Την τελευταία εβδομάδα τα κρυπτονομίσματα ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς. Το bitcoin στέφθηκε «βασιλιάς» καθώς καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή αξία ολόκληρης της κατηγορίας των κρυπτονομισμάτων.

Εντός 2017 το ψηφιακό νόμισμα υπερτριπλασίασε την αξία του όπως αναφέρει η ιστοσελίδα CoinDesk, ενώ η κεφαλαιοποίησή του άγγιξε τα 46 δισ. δολάρια. Παράλληλα, ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση εταιρειών-κολοσσών όπως η Ford Motor και η Delta Air Lines.
Το MarketWatch δίνει ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουν ακόμη και οι πλέον… αδαείς την εκτίναξη του εν λόγω νομίσματος. Αν κάποιος επενδυτής είχε τοποθετήσει 1.000 δολάρια στο ψηφιακό νόμισμα το έτος 2010, το μερίδιο σήμερα θα ανερχόταν σε 10 εκατ.  δολάρια!
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 800 κρυπτονομίσματα, εκ των οποίων πάντως μόνο οκτώ έχουν αξία άνω του ενός δισεκατομμυρίου.
Δεύτερο τη τάξει έρχεται το ethereum, με κεφαλαιοποίηση αγοράς στα 24 δισ. δολάρια, έχοντας καταγράψει επιδόσεις μεγαλύτερες και από το bitcoin το 2017.  Ενδεικτικά, ξεκίνησε στα 7,98 δολάρια ανά νόμισμα και διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 261 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο σχεδόν 3.200%!
Τη «χρυσή τριάδα» συμπληρώνει το ripple, που σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 25% την περασμένη εβδομάδα και πρόσφατα «έσπασε» το φράγμα των 10 δισ. δολ.  σε αξία.
Δείτε παρακάτω την κατάταξη των κρυπτονομισμάτων, με βάση την κεφαλαιοποίηση αγοράς:
ψηφιακά νομίσματαmononews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες