Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Παπαδημητρίου: Ανέντιμη η συμπεριφορά Σόιμπλε...

Δ. Παπαδημητρίου: Ανέντιμη η συμπεριφορά Σόιμπλε - MediaO υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για...
ανεντιμότητα διότι μπλοκάρει την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα παρά την παραδοχή του ότι η Αθήνα έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή του στην Die Welt, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως «ακόμα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως πληρούμε τις απαιτήσεις, όμως μετά άλλαξε γνώμη».

«Δεν έχω συναντήσει ακόμα τον Σόιμπλε και δεν θέλω να είμαι αγενής, όμως η συμπεριφορά του μου φαίνεται ανέντιμη».

Κατά τον ίδιο, η γερμανική αντίσταση στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εγείρει ερωτήματα για την ίδια την ιδέα και τη δομή της ευρωζώνης. Η επιτυχία των δεξιών λαϊκιστών στην Ευρώπη επίσης έδειξε την δυσαρέσκεια με τέτοιες ευρωπαϊκές δομές, συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγή», υπογράμμισε.

Ο κ. Παπαδημητρίου προειδοποίησε επίσης τον κ. Σόιμπλε να μην λάβει αποφάσεις με βάσει αποκλειστικά την εγχώρια πολιτική, σημειώνοντας πως και η Γερμανία είχε λάβει ελάφρυνση χρέους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρώπη, κ. Τζιάνι Πιτέλα, δήλωσε πως είναι άδικο να κρατείται όμηρος η Ελλάδα, σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα να πλησιάσουμε την Αθήνα μετά από χρόνια σκληρών μεταρρυθμίσεων.

«Ο Σόιμπλε πρέπει να πάψει να αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας» τονίζει ο κ. Πιτέλα και προσθέτει: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει την ανάπτυξή της και για αυτό η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι όμηρος της Ευρώπης».

«Το να κρατείται όμηρος η Ελλάδα για εγχώριους λόγους θα αντιστοιχούσε σε αυτοκτονία στην Ευρώπη», είπε ο κ. Πιτέλα.

Και καταλήγει: «Η Αθήνα έχει επιδείξει σαφή βούληση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν εδώ και αρκετό καιρό πληγεί πολύ σκληρά από τις πολιτικές λιτότητας. Ήρθε η ώρα τώρα να σταματήσει αυτό»...

Πηγή: Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες