Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Η πιο ανατριχιαστική φωτογραφία από την πυρκαγιά στο Λονδίνο...


H φωτιά που μετέτρεψε το Grenfell Tower στο Λονδίνο σε ένα καμένο κουφάρι, προκαλώντας μια από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων χρόνων, έδωσε μερικά από τα...
πιο συγκλονιστικά φωτογραφικά ενσταντανέ των τελευταίων χρόνων.

Ωστόσο, η φωτογραφία που έκανε το γύρο του Διαδικτύου και προκάλεσε τις περισσότερες ανατριχίλες δεν προέρχεται από το κτίριο, ούτε από τα θύματα, ούτε από τους ξεσπιτωμένους κατοίκους του πύργου.



Είναι η φωτογραφία του κράνους ενός πυροσβέστη, την οποία ανέβασε ο ίδιος στο Twitter. Πάνω στο κράνος είναι γραμμένο το μικρό του όνομα (Mick) και ο αριθμός του Πυροσβεστικού Οχήματος στο οποίο βρίσκεται (Α33). Και είναι ανατριχιαστική, γιατί, όπως γράφει ο ίδιος «ξέρεις ότι θα είναι πολύ άσχημα, όταν σου λένε να γράψεις το όνομά σου στο κράνος, προτού μπεις μέσα».

Κι αυτό, διότι με λίγες λέξεις περιέγραψε την κόλαση που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στον φλεγόμενο πύργο: συνθήκες τόσο επικίνδυνες που ο μόνος τρόπος αναγνώρισης είναι το όνομα πάνω στο κράνος.

Ο πυροσβέστης αναγκάστηκε δυστυχώς να σβήσει το ποστ του, όταν η Sun του ζήτησε να το χρησιμοποιήσει και ο ίδιος το αρνήθηκε με έναν υβριστικό χαρακτηρισμό για την εφημερίδα...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες