Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο Τραμπ "αποκαλύπτει": Τους είπα να μην χρηματοδοτούν τους εξτρεμιστές...

Ο Τραμπ αποκαλύπτει: Τους είπα να μην χρηματοδοτούν τους εξτρεμιστές κι αυτοί «έδειξαν» το Κατάρ
...κι αυτοί «έδειξαν» το Κατάρ...
Τη θερμή υποστήριξή του υπέρ των μέτρων αποκλεισμού κατά του Κατάρ που πήραν αραβικές χώρες, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο...
Twitter.

Μάλιστα, με το tweet του ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε συζητήσει κατά το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, με τους ηγέτες των κρατών που συναντήθηκε, το καυτό ζήτημα της χρηματοδότησης από διάφορες χώρες ακραίων τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι εκείνοι του είχαν υποδείξει ως «ένοχο» το Κατάρ.

«Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή, δήλωσα ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου «έδειξαν» προς την κατεύθυνση του Κατάρ - δείτε!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.



Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έρχονται εν μέσω των αλυσιδωτών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στη Μέση Ανατολή από χθες, Δευτέρα, η κατηγορία του κράτους-τρομοκράτη που απηύθυναν κατά του Κατάρ έξι αραβικές χώρες διακόπτοντας τις διπλωματικές τους σχέσεις και κλείνοντας τα σύνορά τους.

Η νέα κατάσταση που καλούνται να βιώσουν οι Καταριανοί έχει προκαλέσει ήδη πανικό με πολίτες να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδών πρώτης ανάγκης και των τροφίμων προέρχεται από εισαγωγές.

Οι έξι χώρες που διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ είναι Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Λιβύη και Υεμένη.

Και οι έξι κατηγορούν την ηγεσία του αραβικού κρατιδίου ότι παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες. Μία υπόθεση που αφορά και το Ιράν, με το οποίο δείχνει να συμβαδίζει και να ακολουθείται μία κοινή γραμμή. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες