Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση βουλευτών για τα προαπαιτούμενα...


Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα που θα...
ψηφιστούν την Παρασκευή, ενώ μεταφέρθηκε και το «κλίμα» που επικρατεί μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Ευ. Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει απόφαση με την οποία θα συμφωνεί απόλυτα και το ΔΝΤ και θα υποδηλώνει πως με τα μέτρα που ψηφίστηκαν το ελληνικό χρέος βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας. Απόφαση που «θα δώσει σήμα στις αγορές και μπορεί να λύσει τα χέρια του Μάριο Ντράγκι για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Υπογράμμισε ακόμη πως για την ελληνική πλευρά παραμένει ο στόχος της μετάβασης της οικονομίας από μια προβληματική και υπέρ δανεισμένη σε μια κανονικότητα. «Η επιδίωξη είναι να δανειζόμαστε όπως η Γαλλία και η Ιταλία», είπε. 


Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ερωτηθείσα από αρκετούς συναδέλφους της τι σημαίνει η απαίτηση του ΔΝΤ να εκλείψει από την αιτιολογική έκθεση η 21 Αυγούστου ως ημερομηνία επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων , δηλαδή μια ημέρα μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως νομικά δεν αλλάζει τίποτα και θα ισχύσουν οι συλλογικές συμβάσεις με το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, όπως σαφώς περιγράφεται στο νομοσχέδιο.


Υπενθυμίζεται ότι τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα ενταχθούν και θα ψηφιστούν σε κύρωση σύμβασης για την αλιεία. Πρόκειται για μέτρα που αφορούν το Ασφαλιστικό, τις συλλογικές συμβάσεις, το αφορολόγητο, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα οικονομικά των κομμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες