Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Οι Ιρακινοί κατέλαβαν τη «μυστική πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο

Οι Ιρακινοί κατέλαβαν τη «μυστική πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στην έρημοΟι διοικητές της σιιτικής παραστρατιωτικής δύναμης Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι) ανακοίνωσαν την Κυριακή την πλήρη απελευθέρωση της παραμεθόριας περιοχής Μπαάτζ, στο δυτικό Ιράκ, που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο αρχιτρομοκράτης και ψευδοχαλίφης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Ο Άμπου Μαχντίς Αλ Μουχαντίς, υψηλόβαθμος διοικητής της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, η οποία θεωρείται μέρος του ιρακινού στρατού, είναι εκείνος που επιβεβαίωσε την πλήρη απελευθέρωση της Μπαάτζ.
Η πόλη της Μπαάτζ ήταν η «μυστική πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και το ορμητήριο των τζιχαντιστών για την επίθεση στη Μοσούλη το 2014.
Η Μπαάτζ είναι στρατηγικής σημασίας διότι συνδέει τη Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή, με τη δυτική επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ και την επαρχία Σαλαντίν μέσω της ερήμου.
Οι τζιχαντιστές δεν έκατσαν να δώσουν σπουδαία μάχη υπερασπιζόμενοι το μυστικό αρχηγείο του ηγέτη τους. Σκοτώθηκαν μόλις 37 τρομοκράτες και καταστράφηκαν δύο οχήματά τους από αεροπορικές επιδρομές.

Ιρακινοί παραστατιωτικοί της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι στην έρημο του δυτικού Ιράκ στα σύνορα με τη Συρία.


Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, εξύμνησε τις ιρακινές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης για τους αγώνες τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με το δεύτερο να είναι ο βασικός υποστηρικτής των Ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών.
«Γνωρίζω ότι η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, ή όπως την αποκαλούμε εμείς, οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, έχουν σημειώσει, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης του Ιράκ, μεγάλες επιτυχίες στις ξεχωριστές επιχειρήσεις τους στη Μοσούλη, όπως στο να εμποδίζουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να μπαίνουν ή να βγαίνουν από την πολιορκημένη Μοσούλη, στην περιοχή μεταξύ Μοσούλης και Ταλ Αφάρ».
«Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα», συνέχισε ο ίδιος, «κατάφεραν να απελευθερώσουν 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα από το Ισλαμικό Κράτος, κυρίως γύρω από την Ταλ Αφάρ και κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία».
Σε βίντεο που αναρτήθηκε την Τρίτη από το ιρανικό Press TV μέσα από την απελευθερωμένη Μπαάτζ. Ένας Ιρακινός πολιτοφύλακας κάνει δηλώσεις στις καμέρες και ξαφνικά ένα τζιπάκι του ιρακινού στρατού πέφτει σε νάρκη, δίχως όμως να καταστραφεί το όχημα.tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες