Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Παπακωνσταντίνου: Δεν είχε δόλο ο Διώτης...

Πεπεισμένος πως οι ενέργειες τού πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη δεν εμπεριείχαν δόλο, αναφορικά με...
τη διαχείριση της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ,, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει τον πρώην εισαγγελέα για απιστία για τους χειρισμούς του στην εν λόγω υπόθεση, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως «δεν προκύπτει από τη λογική αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω, έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ με εκείνα στη λίστα των 65 CD».

Σημείωσε, επίσης, πως ο ίδιος έστειλε τη λίστα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ενόσω ήταν ακόμη υπουργός, τονίζοντας πως «το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι το USB που εγώ έδωσα στον κ. Διώτη δεν είναι το ίδιο με αυτό που έδωσε ο κ. Βενιζέλος».
«Πολιτική απόφαση ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ»

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως όσες ενέργειες έκανε ο ίδιος ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης: «Ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη».

Όπως υπογράμμισε, «η λίστα Λαγκάρντ αποτέλεσε για πολύ καιρό στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης για να κάνουν κάποιοι πολιτικές καριέρες».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή για πλημμεληματική νόθευση εγγράφων για τη λίστα Λαγκάρντ...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες