Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Δημοσιογράφος υπέπεσε σε επική γκάφα...

Δημοσιογράφος υπέπεσε σε επική γκάφα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα...και τέθηκε σε διαθεσιμότητα...

Μια παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης της Γκαμπόν τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού ανακοίνωσε κατά λάθος τον θάνατο του...
προέδρου Άλι Μπόνγκο Οντίμπα, μπερδεύοντας το όνομά του με εκείνο του πατέρα του.

Η γκάφα της Βιβίν Οβαντόνγκ έγινε στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης, ανήμερα της επετείου του θανάτου του πρώην προέδρου Όμαρ Μπόνγκο Οντίμπα ο οποίος απεβίωσε στη Βαρκελώνη στις 8 Ιουνίου 2009, μετά από 42 χρόνια στην εξουσία.

"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Άλι (σ.σ. αντί για Όμαρ) Μπόνγκο Οντίμπα έφυγε από τη ζωή στη Βαρκελώνη της Ισπανίας" είπε η δημοσιογράφος διαβάζοντας τις σημειώσεις της. Προφανώς χωρίς να αντιληφθεί το λάθος, συνέχισε λέγοντας ότι θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης οκτώ ετών από τον θάνατό του και ότι την επομένη θα γινόταν ένα μνημόσυνο.

Η Οβαντόνγκ απομακρύνθηκε προσωρινά από την παρουσίαση του δελτίου. Ο γενικός διευθυντής της Gabon Television Ματιέ Κουμπά εξήγησε ότι "θα πρέπει να προστατεύσουμε και την ίδια" επειδή η γκάφα της έγινε βάιραλ στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Παρεμβαίνοντας στο δελτίο ειδήσεων την επόμενη ημέρα, ο Κουμπά είπε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο Άλι Μπόνγκο Οντίμπα και από την οικογένειά του. "Διαπιστώσαμε ότι ήταν ένα γλωσσικό ολίσθημα. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όμως σ' αυτήν την περίπτωση ήταν κάπως χοντροκομμένο επειδή αφορούσε τον αρχηγό του κράτους", πρόσθεσε.

Η Οβαντόνγκ έκανε πολλά χρόνια ρεπορτάζ και μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε αναλάβει την παρουσίαση των δελτίων.

Τον Μάιο, στο γειτονικό Καμερούν, μια δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας με λάθος σύνθεση: έτσι ο Φρανσουά Μπαϊρού αναλάμβανε το υπουργείο Εξωτερικών και ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν παρέμενε υπουργός Άμυνας...


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες