Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κόστα Ρίκα, η «πλούσια ακτή» που μαγεύει

Κόστα Ρίκα, η «πλούσια ακτή» που μαγεύει
Τροπικά δάση, ενεργά ηφαίστεια και ιαματικές πηγές καθιστούν τη χώρα του καφέ έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο.
Η Κόστα Ρίκα στην Κεντρική Αμερική με τα δεκάδες προστατευόμενα εθνικά πάρκα και τις παραλίες με τη ξανθιά άμμο και τους κοκοφοίνικες εντυπωσιάζει με την εξωτική της ομορφιά.
Τα φανταχτερά κοσμήματα των ντόπιων που άστραφταν κάτω από τον καυτό ήλιο οδήγησαν τον Χριστόφορο Κολόμβο να χαρακτηρίσει τη χώρα «πλούσια ακτή».

Η πρωτεύουσα Σαν Χοσέ βρίσκεται στο κέντρο της Κόστα Ρίκα ωστόσο αξίζει να επισκεφθείτε το Καρτάγο, την παλιά πρωτεύουσα, που φιλοξενεί στο κέντρο της τη Βασιλική της Παναγίας των Αγγέλων.
Τα ενεργά ηφαίστεια βρίσκονται διάσπαρτα στη χώρα, με κυριότερα το ηφαίστειο Irazu που υψώνεται στα 3.432 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και το ηφαίστειο Arenal που φωτίζει το βραδινό ουρανό με τις λάμψεις και τους κρότους του.
Μερικές από τις ποικιλίες καφέ που καλλιεργούνται στη Κόστα Ρίκα θεωρούνται από τις καλύτερες του κόσμου με τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους να είναι οι πρώτοι που μετέφεραν τους κόκκους στη χώρα.
Μη σας κάνει εντύπωση αν δείτε παιδιά ακόμη και δύο ετών να πίνουν καφέ καθώς θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, ενώ τον χρησιμοποιούν ακόμη και στις θεραπείες σώματος που προσφέρουν τα σπα.
Οι τροπικές παραλίες Tortuguero και Samara γεμίζουν από τους λάτρεις του σερφ ενώ αξίζει να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό Sarchi όπου θα βρείτε δημιουργίες από ξύλο και μινιατούρες καρέτας.
Απολαύστε τη πλούσια φύση μέσα από την αναρρίχηση, το ράφτινγκ και την πεζοπορία και επισκεφθείτε το μουσείο του Χρυσού που φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή αντικειμένων που χρονολογούνται από την προ Κολόμβου εποχή.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

costarica

Κόστα Ρίκα / Κεντρική Αμερική

Διαφορά ώρας: 9 ώρες πίσω
Νόμισμα: Κόλον της Κόστα Ρίκα (1 ευρώ ισοδυναμεί με 641 Κόλον)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ζυρίχης είναι 16 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Ζυρίχης.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Πηγή: newsbeast.gr |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες