Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την "τρομοκρατική ενέργεια" στις Βρυξέλλες...

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό της ταυτότητας ενός υπόπτου βομβιστή αυτοκτονίας, που...
πυροβολήθηκε θανάσιμα από στρατιώτες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, αφού ενεργοποίησε εκρηκτικά χωρίς ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς.

“Θεωρούμε το περιστατικό αυτό, ως τρομοκρατική επίθεση,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τις οποίες, ο άντρας φώναζε ισλαμικά συνθήματα πριν ενεργοποιήσει έναν ή δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε μέσα σε μία βαλίτσα.

Ο εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο άντρας είχε μία βόμβα που περιείχε καρφιά, ενώ απέτυχε η πυροδότηση της, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ στις Βρυξέλλες.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν το Γαλλικό Πρακτορείο και η ταμπλόιντ εφημερίδα Het Laatste Nieuws, ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν από την έκρηξη και πριν στρατιώτες που εκτελούσαν περιπολία στον σταθμό ανοίξουν πυρ εναντίον του. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.


Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση. Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του υπόπτου, ούτε έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η πληροφορία ότι φορούσε ζώνη ή γιλέκο με εκρηκτικά.



Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, εκκενώθηκαν και η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ...

Πληροφορίες: Russia Today, The Guardian, ΑΠΕ - ΜΠΕ
nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες