Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Δύο Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών...

Δύο Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση στο Λονδίνο
... από την επίθεση στο Λονδίνο...
Γάλλοι πολίτες είναι μεταξύ των θυμάτων του  χτυπήματος στο Λονδίνο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και...
τραυματίστηκαν δεκάδες.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, τουλάχιστον δύο Γάλλοι είναι μεταξύ των τραυματιών, ενώ ένας εκ των οποίων σοβαρά. «Η Γαλλία κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει βοήθεια», αναφέρει η προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 48, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Επανασχεδιάζουμε και επανεξετάζουμε τα σχέδιά μας για να ενισχύσουμε την αστυνόμευση σε ολόκληρο το Λονδίνο τις επόμενες ημέρες και θα υπάρχουν επιπλέον αστυνομικοί ανεπτυγμένοι σε όλη την πρωτεύουσα» δήλωσε ο υποδιοικητής του Σώματος.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Όπως μεταδίδει πάντως το Reuters, το Ισλαμικό Κράτος είχε στείλει μήνυμα μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram, το πρωί του Σαββάτου, καλώντας τους οπαδούς του να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα κατά των «Σταυροφόρων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες