Γιατί δεν έγινε ποτέ γνωστός τουριστικός προορισμός;

Το νησί Παντελλερία είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά θέρετρα της Μεσογείου.
Το άγριο ηφαιστειογενές τοπίο του πέμπτου μεγαλύτερου νησιού της Ιταλίας είναι φωλιασμένο ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία.

Ο Giorgio Armani και ο Luca Zingarelli (γνωστός και ως Επιθεωρητής Montalbano), είναι από τους λίγους διάσημους που παραθερίζουν εκεί, έχοντας αγοράσει και οι δύο πολυτελέστατες βίλες.
Γιατί η Παντελλερία δεν έγινε ποτέ γνωστός τουριστικός προορισμός; Γιατί δεν ενδείκνυται για τους λάτρεις της παραλίας.

Για να βουτήξετε στη θάλασσα θα πρέπει να ανεβείτε σε βράχους και για να βρείτε «παραλία» θα πρέπει να επισκεφθείτε τις φυσικές πισίνες της φτιαγμένες από... λάσπη.

Τι παράγει

Το νησί - ησυχαστήριο παράγει ίσως την καλύτερη κάπαρη στον κόσμο και εδώ μπορεί να απολαύσει κανείς το μοναδικό γλυκό κρασί της, το Passito.

H ερωτική φωλιά της Καλυψούς και του Οδυσσέα

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Santaria, μια φυσική πισίνα μέσα σε σπηλιά, η οποία, σύμφωνα με τον μύθο φιλοξενούσε τον έρωτα της Καλυψούς και του Οδυσσέα.
Στα γαλαζοπράσινα νερά της μπορεί κανείς να απολαύσει λασπόλουτρα αλλά και ένα μαγευτικό βραδινό μπάνιο κάτω από το φως του φεγγαριού.

Εξερευνώντας το νησί

Η εξερεύνηση της Παντελλερίας ξεκινάει από τις σπηλιές Cala Tramontana, Cala Levante και Balata dei Turchi είτε με πεζοπορία και καταδύσεις είτε με καραβάκι γύρω από το νησί.
Ο Καθρέφτης της Αφροδίτης είναι στην πραγματικότητα η λίμνη Specchio di Venere σε σχήμα καρδιάς που βρίσκεται σε έναν ηφαιστειακό κρατήρα και τροφοδοτείται από θερμές πηγές.
Οι φυσικές πισίνες και η σάουνα στις σπηλιές προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη και δεν πρέπει να αμελήσει κανείς να επισκεφθεί την πιο εντυπωσιακή σάουνα στα βουνά της περιοχής Monestero.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να φτάσετε με πτήση μέσω ανταπόκρισης από τη Ρώμη συνολικής διάρκειας περίπου 6 ωρών.