Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Ντυμένοι γυναίκες οι τζιχαντιστές...

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν
... που αιματοκύλησαν την Τεχεράνη.

 -Το ΒΙΝΤΕΟ που ανέβασαν οι ένοπλοι, με πτώματα μέσα από τη Βουλή.
 -Σκληρες εικόνες από την επίθεση στο μαυσωλείο.

-Tι σημαίνουν οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράν...
Ντυμένοι γυναίκες εισέβαλαν μέσα στο κοινοβούλιο του Ιράν οι δράστες που σκόρπισαν το θάνατο.

Ο...
ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Το ιρανικό υπουργείο Υπηρεσιών Πληροφοριών ανακοίνωσε πως «μέλη μιας τρίτης ομάδας τρομοκρατών συνελήφθησαν πριν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επίθεση».

Οι τζιχαντιστές ανέβασαν βίντεο με πτώματα μέσα από τη Βουλή
Σκληρες εικόνες από την επίθεση στο μαυσωλείο

 ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ - Το κεφάλι του τρομοκράτη που αυτοκτόνησε με τα εκρηκτικά στο μαυσωλείο


Η στιγμή της έκρηξης στο μαυσωλείο του Χομεϊνί


ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η βομβιστής αυτοκτονίας μετά την επίθεση

 
Tι σημαίνουν οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράν


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράν την ώρα που η περιοχή της Μέσης Ανατολής και ο αραβικός κόσμος μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Independent, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Ιράν. Και σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που φέρει την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους από την έναρξη του Ραμαζανιού, ιερού μήνα των μουσουλμάνων.

Ο Βρετανός πολιτικός αναλυτής, Τσάρλι Γουίντερ επισημαίνει ότι, η ανάληψη ευθύνης των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τεχεράνη από το Ισλαμικό Κράτος θα έχει «τεράστιες συνέπειες» στην περιοχή.

«Η απάντηση του Ιράν θα μπορούσε να μεταμορφώσει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο το καθεστώς της Τεχεράνης και άλλες χώρες πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος κάτι το οποίο θα ήθελε το ISIS», επισημαίνει σε μήνυμά του στο Twitter.

Δέκα μέρες νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος είχε καλέσει τους υποστηρικτές του σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των άπιστων της Δύσης με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανιού και λίγα 24ωρα μετά τη βομβιστική επίθεση του Μάντσεστερ.

Εκατομμύρια μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Ραμαζάνι, έναν ιερό μήνα νηστείας και θρησκευτικής αφοσίωσης που ξεκίνησε από τις 27 Μαίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουνίου.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ήδη λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν τυχόν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αιματηρές επιθέσεις στην Τεχεράνη σημειώνονται την ώρα που το Κατάρ, η πλούσια χώρα του Κόλπου που έχει συμμαχήσει με το Ιράν, βρίσκεται σε "καραντίνα" από τους Άραβες γείτονές του.

Στη Ράκα της Συρίας, την άτυπη "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκεται από χτες μεγάλη επιχείριση κατά των τζιχαντιστών, με συντονισμένη επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τα ανατολικά, δυτικά και βόρεια της ελεγχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες