Τρίτη 27 Ιουνίου 2017


Υψηλοί τόνοι στη Βουλή...

Πάνος Σκουρλέτης - Όλγα ΓεροβασίληΚατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, δέχθηκε τα...
πυρά της αντιπολίτευσης, προκαλώντας την αντίδρασή του.

Για απολύτως φωτογραφική τροπολογία που αφορά την πελατειακή τακτοποίηση, όπως είπε, συγκεκριμένων ανθρώπων, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Προέβλεψε δε, ότι και η νέα τροπολογία θα δημιουργήσει εμπλοκή και ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα είναι θετικό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι» για μια ακόμα φορά στους συμβασιούχους στην καθαριότητα, για να ικανοποιήσει μικροκομματικά συμφέροντα.

Ακόμα, ο Μ. Βορίδης επέκρινε το γεγονός, ότι η κυβέρνηση δεν κάλεσε τους Δήμους να κάνουν τα οργανογράμματα, ώστε, όπως είπε, «να πάμε σε μια εύκολη και καθαρή λύση».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη, που αντέτεινε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση πάει να επιβάλει νέους κρατικούς υπαλλήλους, ενώ καταλόγισε στη ΝΔ νεοφιλελεύθερο δογματισμό.

Παράλληλα, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Βορίδη, γιατί δεν έκανε δίμηνες ή επτάμηνες συμβάσεις, επεσήμανε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που λέει ότι πέρα από συγκεκριμένες περιπτώσεις παραθεριστικών περιοχών, οι προσλήψεις πρέπει να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου, ότι η κυβέρνηση φέρνει στο παρά πέντε αλλαγές, ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι «και στο παρά πέντε και στο και πέντε επιβάλλεται η κυβέρνηση, όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, να έχει αντανακλαστικά και να δίνει λύσεις».

«Εσείς δυστυχώς συναγωνίζεστε να γίνετε πιο αυθεντικοί από τους νεοφιλελεύθερους» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι κανένας αιφνιδιασμός δεν υπήρξε.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα της μοριοδότησης, ο κ. Σκουρλέτης, υποστήριξε, ότι αφορά όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και επεσήμανε ότι κριτήριο δεν είναι μόνο όσοι είχαν οχτάμηνες συμβάσεις, αλλά και άλλα, όπως η ανεργία, που έχει περισσότερα μόρια όπως είπε, και οι πολύτεκνοι.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί 2,5 χρόνια εμπαίζει τους συμβασιούχους στην καθαριότητα και ότι εξακολουθεί να επιμένει σε μια πελατειακή λογική, που είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Για κοροϊδία τόσο των συμβασιούχων στη καθαριότητα όσο και του ελληνικού λαού, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

«Δεν μπορεί να ανανεώνουμε συμβάσεις για να κάνουμε πελατάκια. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην κάνουμε μαϊμουδιές, ενώ εμείς είμαστε και καινούργιοι και καλύτεροι απατεώνες από τους προηγούμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

Ταυτόχρονα, πρότεινε να βρεθεί ένας μέσος δρόμος και να διαχειριστούν οι Δήμοι τα απορρίμματα τους.

Έντονα επικριτική, τόσο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων, όσο και στην αυταρχική λογική, όπως είπε, με την οποία νομοθετεί, ήταν και η εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να φέρνει στη Βουλή νόμους αντισυνταγματικούς...


πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες