Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε την επίθεση προς την Ταλ Αφάρ – Τελευταίο προπύργιο του ISIS (χάρτης)

Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε την επίθεση προς την Ταλ Αφάρ – Τελευταίο προπύργιο του ISIS (χάρτης)Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε την επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης Ταλ Αφάρ, στην επαρχία της Νινευή, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ και αποτελεί το τελευταίο σημαντικό προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Η Ταλ Αφάρ, μια κυρίως τουρκμενική πόλη, οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ, είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό περικυκλωμένη όμως οι Ιρακινοί περίμεναν να ασφαλίσουν την πολιορκία της Μοσούλης, όπου το Ισλαμικό Κράτος ακόμα κρατά την Παλιά Πόλη, για να ξεκινήσουν την απελευθέρωσή της.
Το Σάββατο το πρωί η 15η Μεραρχία του ιρακινού στρατού σε συντονισμό με τους Ιρακινούς πολιτοφύλακες των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση στα ανατολικά της Ταλ Αφάρ.
Κατάφεραν να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας του Ισλαμικού Κράτους και να απελευθερώσουν έξι χωριά.
Στη συνέχεια οι ιρακινές δυνάμεις σταμάτησαν την προέλασή τους για να οχυρώσουν τις περιοχές που απελευθέρωσαν.

Το κόκκινο βέλος δείχνει το πιο κοντινό σημείο που έχουν πλησιάσει οι ιρακινές πολιτοφυλακές δυτικά στην Ταλ Αφάρ. Ο ιρακινός τακτικός στρατός προελαύνει από τα ανατολικά, δηλαδή από τη μεριά της Μοσούλης.tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες