Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Δείτε σε χάρτη την πρώτη ημέρα της πολιορκίας της Ράκα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Δείτε σε χάρτη την πρώτη ημέρα της πολιορκίας της Ράκα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις
Την Τρίτη, πρώτη ημέρα της τέταρτης και τελευταίας φάσης της επιχείρισης «Οργή του Ευφράτη», δηλαδή της απελευθέρωσης της πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλης Ράκα στην κεντρική Συρία, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αφού απελευθέρωσαν τρία χωριά κοντά στην πόλη και μια συνοικία στα ανατολικά προάστια της Ράκα, προχώρησαν στην ασφάλιση των περιοχών από τις οποίες εκδιώχθηκε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Στα βόρεια της Ράκα οι SDF κατέλαβαν το χωριό Μαζράατ Χατίν και τις κοντινές του αποθήκες του συριακού στρατού, που τελούσαν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Έτσι από τα βόρεια της πόλης οι Κούρδοι απέχουν πλέον μόλις 3 χιλιόμετρα από τα προάστιά της.
Σε αυτό το μέτωπο οι κουρδικές δυνάμεις και οι Άραβες και Ασσύριοι σύμμαχοί τους έχουν μπροστά τους ένα οχυρό των τζιχαντιστών να πάρουν, το καλά οχυρωμένο στρατόπεδο της 17ης Μεραρχίας του συριακού στρατού.
Στα δυτικά της Ράκα οι δυνάμεις των SDF που αποτελούνται από μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ, κατέλαβαν πλήρως τα χωριά Ταλ Χαρκάλα και Αλ Νόρα. Απέχουν μόλις 2.500 μέτρα από τα δυτικά προάστια της πόλης.
Από τα νότια της Ράκα οι Κούρδοι δεν πολιορκούν. Εκεί κυλά ο ποταμός Ευφράτης, στη βόρεια όχθη του οποίου είναι χτισμένη η Ράκα και όσοι τζιχαντιστές θελήσουν να διαφύγουν από την πολιορκία έχουν αυτή την έξοδο. Βεβαίως γνωρίζουν ότι νότια της Ράκα τους περιμένει ο συριακός στρατός αλλά και ο κίνδυνος να τους βομβαρδίσει η ρωσική πολεμική αεροπορία.
Δείτε τον χάρτη της πρώτης ημέρας της πολιορκίας. Με μαύρο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και με κίτρινο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF):
tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες