Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Απειλές του ISIS μετά τη φονική επίθεση στην Ιερουσαλήμ...

Επίθεση με μαχαίρι κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ δέχτηκε 23χρονη ισραηλινή αστυνομικός με αποτέλεσμα σοβαρά τραυματισμένη να...
υποκύψει μερικές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια οι τρεις φερόμενοι ως δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά ισραηλινών αστυνομικών, ως «ανταπόκριση στην επίθεση που δέχθηκε μία γυναίκα συνοροφύλακας», δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών.

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση του σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή «δεν θα είναι η τελευταία» και υμνώντας τα «λιοντάρια του χαλιφάτου» τα οποία «επιτέθηκαν εναντίον μιας συγκέντρωσης Εβραίων».

Ωστόσο, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και το κίνημα της παλαιστινιακής αριστεράς FPLP διέψευσαν το ΙΚ υποστηρίζοντας ότι οι δράστες ανήκαν στις τάξεις τους

«Η ανάληψη από το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια προσπάθεια να ανακατευτεί η τράπουλα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία κυβερνά τη Γάζα.

Πρόσθεσε ότι η επίθεση έγινε από «δύο παλαιστίνιους αντιστασιακούς του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) και έναν τρίτο της Χαμάς».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η χθεσινή επίθεση αποτελούσε μια «φυσιολογική αντίδραση στα εγκλήματα της δύναμης κατοχής» του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία της ισλαμιστικής οργάνωσης όταν αναφέρεται στο κύμα επιθέσεων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 στα κατεχόμενα, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ. Οι επιθέσεις αυτές γίνονται κυρίως από νεαρούς οπλισμένους με μαχαίρια.

Το FPLP, σε άλλη ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι την επίθεση έκαναν οι Μπάρα Άτα, 18 ετών, Οσάμα Άτα, 19 ετών, και Άντελ Ανκούς, 18 ετών, στο πλαίσιο της «αντίστασης» και για να «ανταποδώσουν τα εγκλήματα της δύναμης κατοχής».

Από τη δική της πλευρά, η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε πως δεν διαπιστώθηκε σχέση μεταξύ των τριών Παλαιστινίων και οποιασδήποτε οργάνωσης.

«Ήταν ένας τοπικός πυρήνας. Επί του παρόντος δεν έχει βρεθεί καμιά ένδειξη ότι τελούσε υπό την καθοδήγηση τρομοκρατικών οργανώσεων, ούτε διαπιστώθηκε οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σίμρι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες