Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

«Πυρηνικές υπερδυνάμεις» στο Mega...

Συγκέντρωση ισχύος και κεφαλαίων στο Mega. Δύο «πυρηνικές υπερδυνάμεις», ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης, θα...
συνυπάρχουν ως μέτοχοι της Τηλέτυπος, ο πρώτος με 22,11% και ο δεύτερος με 19,6%, μαζί με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του σταθμού παραμένουν απλήρωτοι επί 12 μήνες και αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, πασχίζοντας για να κρατήσουν το κανάλι ανοικτό.

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας στον ΔΟΛ, με την έκδοση της δικαστικής απόφασης, είναι αναπόφευκτη η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αλλαγή των μελών του ΔΣ. Οι διαδικασίες θα είναι αργές, καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αλλαγή της ιδιοκτησίας στον ΔΟΛ και μετά ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνουν οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις στο Mega. Στην περίοδο αυτή θα πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από τους σημερινούς μετόχους.

Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένος να βάλει 25 εκατ. ευρώ στο κανάλι, από τα οποία τα 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για να καλυφθεί η μισθοδοσία.

Κρίσιμο ζήτημα είναι η διάθεση συνεννόησης. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε βρεθεί σε συζητήσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη την εποχή που ήταν υπερθεματιστής και το Star είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό. Έγινε αποτίμηση του καναλιού αλλά τίποτα δεν προχώρησε. Πάντως καλύτερη επικοινωνία φαίνεται να υπάρχει μεταξύ του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς έχουν πολύ καλές φιλικές σχέσεις, χωρίς ανταγωνισμό στον επιχειρηματικό στίβο και με την Κρήτη να είναι το κοινό στοιχείο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είναι όμως νωρίς για εκτιμήσεις, αν δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, για να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, θέλουν να δουν τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και ένα καθαρό σχήμα που θα εγγυηθεί την πορεία της επιχείρησης...


typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες