Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ζώδια | Ποιό θεωρείται πιο ευφυές & ποιά η νοημοσύνη του κάθε ζωδίου;

Τί είναι αναλυτική, πρακτική και διαισθητική νοημοσύνη και πώς σχετίζεται με το ζωδιακό κύκλο;.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Τί είναι αναλυτική, πρακτική και διαισθητική νοημοσύνη και πώς σχετίζεται με το ζωδιακό κύκλο;
Ο ανεπανάληπτος Paul Newmann ήταν υδροχόος...
Ευφυΐα... Όταν αναφερόμαστε στην ευφυΐα,  οι περισσότεροι τη συνδέουν με την αναλυτική νοημοσύνη (analytical intelligence), η οποία μετριέται με το τεστ IQ.

Ο όρος «νοημοσύνη της επιτυχίας» οφείλεται στον ψυχολόγο Sternberg, ο οποίος στο βιβλίο του με τον τίτλο αυτό υποστήριξε ότι τόσο για την επιτυχία στη ζωή όσο και για την επιτυχία στον επαγγελματικό χώρο ο δείκτης νοημοσύνης  δεν επαρκεί, αλλά απαιτούνται και άλλες ικανότητες.
Η νοημοσύνη της επιτυχίας αφορά τρεις πτυχές της νοημοσύνης.
1.Την αναλυτική, η οποία απαιτείται για την επίλυση προβλημάτων και την κρίση της ποιότητας των ιδεών.
2.Τη δημιουργική, η οποία χρειάζεται για την διατύπωση καλών προβλημάτων και ιδεών.
3.Την πρακτική η οποία είναι απαραίτητη για τη χρήση ιδεών και την ανάλυση τους με αποτελεσματικό τρόπο στην καθημερινή ζωή. Σύμφωνα με τον Sternberg είναι πιο σημαντικό να ξέρουμε πότε και πώς να χρησιμοποιούμε αυτές τις πτυχές της νοημοσύνης της επιτυχίας αντί απλώς να τις διαθέτουμε.
Όμως υπάρχει και η λεγόμενη "αντίληψη" (perception). Αυτή συνδέεται με την ικανότητα κάποιου να αναγνωρίσει και να καταλάβει τόσο τον συναισθηματικό όσο και τον φυσικό κόσμο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Σέλτον από το Big Bang Theory, ο οποίος έχει IQ 185 και άρα αυξημένη αναλυτική νοημοσύνη.   Ωστόσο,  δεν μπορεί να καταλάβει πότε ο συνομιλητής του είναι νευριασμένος και εάν για τα νεύρα του ευθύνεται ένα κακό σχόλιο που έκανε ο ίδιος.΄
Πώς όμως συνδέονται αυτά με τα ζώδια; Aς δούμε -σύμφωνα με τον παραπάνο διαχωρισμό- τα πιο έξυπνα ζώδια...
1. Αναλυτική νοημοσύνη: Υδροχόος 
2. Αντίληψη: Σκορπιός
Ο Σκορπιός δεν είναι ένα ζώδιο που μπορείς να κοροϊδέψεις εύκολα. Σκέφτεται  καθαρά και γρήγορα.
-Τα ζώδια της Φωτιάς: Ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης έχουν διαισθητική νοημοσύνη (intuitive intelligence). Αυτά τα ζώδια βλέπουν τις ευκαιρίες και ρισκάρουν, ενώ έχουν μεγάλη ανάγκη για περισσότερα χρήματα.
-Τα ζώδια της Γης: Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως έχουν πρακτική σκέψη (practical intelligence) ισορροπώντας μεταξύ χρημάτων και επίλυσης προβλημάτων στο χώρο εργασίας.
-Τα ζώδια του Αέρα: Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος έχουν αναλυτική νοημοσύνη (analytical intelligence), είναι ιδιαίτερα κοινωνικά και προτιμούν τις καλές ιδέες από το συναίσθημα.
-Τα ζώδια του Νερού: Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθείς έχουν υψηλό δείκτη αντίληψης (perceptive intelligence), μπορούν να καταλάβουν το κίνητρο πίσω από κάθε πράξη καθώς και πως αισθάνεται ο άλλος. 
Πηγή:
twinsterz.com
klik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες