Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Το tweet Βαρουφάκη για την επέτειο του κλεισίματος των τραπεζών...

Το tweet Βαρουφάκη για την επέτειο του κλεισίματος των τραπεζών: Δεν ξεχνάμε - MediaΔεν ξεχνάμε...

Μέσα από ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται στη «μαύρη επέτειο»  από το κλείσιμο των τραπεζών τον...
Ιούνιο του 2015, μετά από την περιβόητη πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup.Στο κείμενό του με τίτλοι «δυο χρόνια από το πραξικοπηματικό κλείσιμο των τραπεζών» ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρεται σε όλα όσα έγιναν, στη στάση του επικεφαλής του  Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας πως μέχρι και σήμερα η στάση των Ευρωπαίων οδηγεί στην ερημοποίηση της Ελλάδας.

Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Μαύρη επέτειος σήμερα.

Πριν 2 χρόνια, την 29η Ιουνίου 2015, το Eurogroup και η τρόικα, εκτελώντας την απειλή που αρχικά εκτόξευσε στο γραφείο μου ο Γερούν Ντάιζελμπλουμ στις 30 Ιανουαρίου 2015 (τρεις μέρες αφότου ανέλαβα το υπουργείο οικονομικών) έκλεισαν στην στρόφιγγα της ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες καθιστώντας το κλείσιμό τους αναπόφευκτο.

Από τότε, οι συμπατριώτες μας που τον Γενάρη του 2015 φώναζαν «ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ!» επιδίδονται στην θλιβερή τους καμπάνια να λοιδωρήσουν το 62% των ελλήνων που στάθηκαν παλικάρια με εκείνο το βροντερό ΟΧΙ του Ιουλίου 2015.

Το κλείσιμο των τραπεζών οι ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ το χρεώνουν στον λαό που, ορθά, είπε ΟΧΙ σε νέο μη βιώσιμο Μνημονιακό δάνειο.

Αντί να στρέφουν τα πυρά τους σε εκείνους που διέταξαν το κλείσιμο των τραπεζών, την τρόικα, με τιμούν στρεφόμενοι εναντίον μου επειδή υπέγραψα την… διαπίστωση ότι τις έκλεισαν.

Το κόστος του μη βιώσιμου χρέους, που φόρτωσαν στους ώμους της σημερινής γενιάς αλλά και γενεών που θα έρθουν, και πάλι με τιμούν οι ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ πασχίζοντας, φιλότιμα είναι η αλήθεια, να το βαφτίσουν Κόστος Βαρουφάκη!

Είναι σαν να ισχυρίζονται ότι για την Κατοχή έφταιγαν όσοι πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο για εκείνο το ΟΧΙ, ξεχνώντας ότι ο ελληνικός λαός δεν κακκίζει όσους δεν κιότεψαν. Δεν κακίζει όσους τίμησαν το ΟΧΙ. Δεν κακίζει τους προστάτες της δημοκρατίας. Δεν υποκλίνεται σε κατακτητές που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τους ικέτες ή εκείνους που μετατρέπονται σε ικέτες εν μία νυκτί.

Αν δεν υπέφερε τόσος κόσμος, τα καμώματα των ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ θα ήταν διασκεδαστικά. Όμως μια ολόκληρη χώρα ερημοποιείται εξ αιτίας της ιδιόρρυθμης αποικιοκρατικής κατάστασης που η τρόικα εσωτερικού στηρίζει, υποστηρίζει και επεκτείνει καθημερινά.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. Κρατάμε ζωντανή την Ελληνική Άνοιξη στην Ελλάδα αλλά και παντού στην Ευρώπη.

Συνεχίζουμε!»...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες