Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Μια 18χρονη αυτοκτόνησε επειδή ο άνδρας της αμφισβήτησε την παρθενιά της

Μια 18χρονη αυτοκτόνησε επειδή ο άνδρας της αμφισβήτησε την παρθενιά της
«Δεν αντέχω άλλο», είπε στους γονείς της η 18χρονη Ρατζαμπί Κουσέντ, λίγο πριν ξεψυχήσει. Η νεαρή κοπέλα έβαλε τέλος στη ζωή της επειδή ο 40χρονος σύζυγός της δεν πίστευε τα αποτελέσματα
των εξετάσεων που είχε κάνει προκειμένου να του αποδείξει πως ήταν παρθένα. Οι νόμοι, τα έθιμα και κοινωνική πίεση που ασκείται στο Τατζικιστάν οδήγησαν τη 18χρονη να επιλέξει τον θάνατο από τη ζωή.
Για την 18χρονη, σύμφωνα με το Radio Free Europe, η οικογένειά της είχε αποφασίσει πως θα παντρευτεί τον 40χρονο Ζαφάρ Πιρόβ και βάσει νόμου έπρεπε να υποβληθεί σε εξέταση προκειμένου να πιστοποιηθεί πως είναι ακόμη παρθένα.
Ο σύζυγός της όμως, αμφισβήτησε τελικά το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης και απαίτησε η 18χρονη να υποβληθεί σε δύο ακόμη ανάλογες εξετάσεις. Αρνήθηκε όμως να δεχθεί και τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων και ανακοίνωσε πως θα παντρευτεί άλλη γυναίκα.
An 18-year-old Tajik woman committed suicide after an argument with her husband over a virginity test. https://t.co/NDga9PRU7L pic.twitter.com/oppvEVFYax
— RFE/RL (@RFERL) 13 Ιουλίου 2017
Λίγες ημέρες μετά-και μόλις 40 ημέρες αφού είχε αποφασιστεί ο γάμος της με τον 40χρονο και είχε υποβληθεί στις εξετάσεις- αποφάσισε να αυτοκτονήσει.
Οι γονείς της κοπέλας αποκάλυψαν πως η κόρη τους λίγο πριν ξεψυχήσει τους είπε πως δεν άντεχε την πίεση που δεχόταν από τον σύζυγός της. «Δεν αντέχω άλλο» ήταν τα λόγια της κοπέλας. Σύμφωνα με τη μητέρα της μάλιστα, Φαζιλα Μιρζοεβα, η κόρη της ήταν «θύμα συκοφαντίας και βίας».
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες