Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αποζημίωση «μαμούθ» καλείται να πληρώσει ο Κοντομηνάς

Τελικός νικητής της πολύκροτης υπόθεσης που ξεκίνησε το 2004 είναι ο Στάθης Τσοτσορός στον οποίο το Εφετείο Αθηνών επιδικάστε εις βάρος του αφεντικού του Alpha ποσό που θα ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
Τελικός νικητής της πολύκροτης υπόθεσης που ξεκίνησε το 2004 είναι ο Στάθης Τσοτσορός στον οποίο το Εφετείο Αθηνών επιδικάστε εις βάρος του αφεντικού του Alpha ποσό που θα ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
Μια υπόθεση που κράτησε χρόνια και πέρασε από διάφορα δικαστικά στάδια έλαβε οριστικό τέλος πριν από μερικές ημέρες με μεγάλο χαμένο το αφεντικό του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά. Ο επιχειρηματίας δικάστηκε ύστερα από μήνυση του πρώην προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Στάθη Τσοτσορού, με την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθηση.
Η κατηγορία σε βάρος του επιχειρηματία αφορούσε στη ζημιά που υπέστη η εταιρεία από παράνομες οικονομικές ενέργειες του κ. Κοντομηνά την περίοδο 2003-2004. Σύμφωνα με τον κ. Τσοτσορό, την επίμαχη περίοδο ο κ. Κοντομηνάς, παραβιάζοντας τη νομοθεσία για τον Βασικό Μέτοχο, προχώρησε σε δανειοδοτήσεις της εταιρείας ύψους 68 εκατ. ευρώ, ποσό που εμφάνισε ως προερχόμενο από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, με το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών να προκληθεί ζημιά στην εταιρεία και στον ίδιο ως μέτοχο, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ στον Alpha για παράβαση του νόμου περί Βασικού Μετόχου.

Ενώ ο κ. Κοντομηνάς αθωώθηκε αρχικά τον Φεβρουάριο του 2011, ο Στάθης Τσοτσορός δεν άφησε την υπόθεση να κλείσει και με περαιτέρω νομικές ενέργειες πήγε την υπόθεση στο Εφετείο Αθηνών, όπου με την απόφαση υπ’ αριθμόν 3025/20-6-2017 δικαιώθηκε πανηγυρικά. Τι σημαίνει αυτό; Πρώτο και βασικότερο ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο κ. Κοντομηνάς πρέπει να καταβάλει στον κ. Τσοτσορό συνολικά 9 εκατομμύρια ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, οι οποίοι «τρέχουν» από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση, πράγμα που σημαίνει ότι το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, το δικαστήριο απαγγέλλει προσωπική κράτηση σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά διάρκειας 12 μηνών ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της καταψηφιστικής διάταξης της απόφασης, ενώ θα επιβαρυνθεί και με 450.000 ευρώ επιπλέον, ποσό που αποτελεί συμψηφισμό της δικαστικής δαπάνης μεταξύ των διαδίκων.
 Πηγή: ΑΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες