Arsal outskirts battle
Oι μαχητές της Ηezbollah προήλασαν στα υψίπεδα της Arsal την Κυριακή την 3η ημέρα της μάχης για να καθαρίσουν την περιοχή από τους τακφιριστές τρομοκράτες της al Nusra.
Σύμφωνα με τα μέσα πολέμου της λιβανέζικης αντίστασης το 64% της ορεινής περιοχής της Arsal τέθηκε υπό τον έλεγχο της και η αλ Νούσρα περιορίστηκε στα εναπομείναντα.Το LBCI αναδημοσιεύει τους χάρτες που διακινούν τα μέσα της Hezbollah
.
Κατ΄άλλη εκτίμηση απελευθερώθηκε το 46% στην περιοχή του Λιβάνου και το 23% σε αυτήν την συριακή ορεινή άγονη μεθόριο.Συνολικά το 69% από την περιοχή αυτή που ήλεγχε η αλ Νούσρα.
To στρατιωτικό μιντιακό κέντρο της Hezbollah μετέφερε ότι μαχητές της λιβανέζικης αντίστασης έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την Wadi Al-Owaini, που εθεωρείτο ως μια σημαντική θέση των τρομοκρατών της Nusra.
Tο κέντρο πρόσθεσε ότι μαχητές της Hezbollah πήραν τον έλεγχο της Shubat Al-Qalaa , ανατολικά των υψωμάτων της Arsal σημειώνοντας ότι αυτή η θέση είναι στρατηγική δεδομένου ότι είναι η υψηλότερη στην περιοχή με υψόμετρο 2.350 m. 
Στο μεταξύ, το Media Center μετέφερε ότι βαριές απώλειες υπέστησαν οι τακφιριστές τρομοκράτες σημειώνοντας ότι 46 τρομοκράτες της Nusra σκοτώθηκαν στα υψίπεδα της Arsal ενώ 23 άλλοι σκοτώθηκαν στην άγονη Flita στη Συρία στο Δ Qalamoun αφότου η μάχη άρχισε νωρίς την Παρασκευή.Πηγές που συνδέονται με τρομοκράτες αναγνωρίζουν τις σημαντικές απώλειες της Nusra στο Arsal.
Oι μαχητές της αντίστασης υποστηριζόμενοι από λιβανέζικο και συριακό στρατό εξαπέλυσαν νωρίς την Παρασκευή μια μάχη για να καθαρίσουν από τους τρομοκράτες της al Nusra την ορεινή ζώνη του Arsal που ενώνει τα συρολιβανέζικα σύνορα.
Ανταποκριτής του Al-Manar αναφέρει ότι μαχητές της Hezbollah έχουν εμπλακεί σε μάχες με τρομοκράτες της Nusra στην Wadi Al-Khayl.
To Σάββατο, οι βαριές επιθέσεις της Hezbollah υποστηριζόμενες από την συριακή αεροπορία ανάγκασαν τους τρομοκράτες της Saraya Ahl al-Cham ν΄αποσυρθούν από τα Α της Ersal.H « Saraya Ahl al-Sham » ανοίγει έτσι το δρόμο για διαπραγματεύσεις.
Η τηλεόραση Al Manar μετέφερε ότι 200 ένοπλοι τρομοκράτες αυτού του groupuscule ύψωσαν λευκή σημαία πριν να κατευθυνθούν προς το στρατόπεδο προσφύγων στη Wadi Hamid.
Η ζώνη της Ersal χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες για να παιρνούν τα όπλα και νέοι τακφιριστές προς Συρία ή Λίβανο.Εξτρεμιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν τα στρατόπεδα προσφύγων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή για τη στρατολόγηση νεοσύλλεκτων. almanar 23.7.17
H Hezbollah ανέκτησε Wadi Al-Khayl,Al-Qanzah,Jiwar Al-Sheikh,Wadi Krayde,Dalil Al-Abyad,Sarj Qweisef κοντά στην Αrsal  από τους τρομοκράτες της αλ Νούσρα.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Ηezbollah ελέγχει περί το   70%   της ορεινής  Arsal ενώ μαζί με το συριακό στρατό πήραν τον έλεγχο των υψωμάτων  Flitah.
dimpenews.com