Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας – Συνελήφθησαν τέσσερα τραπεζικά στελέχη [φωτο]



 
Μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας που δρούσε επί 30 χρόνια εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 7 μέλη της σπείρας μεταξύ των οποίων ο «εγκέφαλος» - ο οποίος εμφανιζόταν ω ευκατάστατος εισοδηματίας των βορείων προαστίων – καθώς και τέσσερα τραπεζικά στελέχη.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης δήλωσε μεταξύ των άλλων:
«Όπως προέκυψε από την έρευνα ότι τα μέλη της οργάνωσης αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά με την μέθοδο της προεξόφλησης επιταγών (σπάσιμο επιταγών) καθώς δάνειζαν στα υποψήφια θύματα τους χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεθοδολογία που ακολουθούσε το οργανωμένο αυτό κύκλωμα και ιδίως ο φερόμενος ως αρχηγός του, ο οποίος ειδικευόταν στην τοκογλυφία για τριάντα περίπου χρόνια αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά.
Μάλιστα η δράση του κυκλώματος, λόγω του ιδιαίτερα επιβαρυμένου τόκου που ανερχόταν σε μηνιαίο ποσοστό 5-7% τουλάχιστον, οδήγησε πολλούς ιδιώτες και επιχειρήσεις σε μεγάλη οικονομική αφαίμαξη και αναστολή ή παύση λειτουργίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
εκατόν πενήντα τέσσερα σώματα ιδιωτικών επιταγών, ονομαστικής αξίας 1.430.000 ευρώ,
είκοσι οκτώ σώματα τραπεζικών επιταγών, ονομαστικής αξίας 140.450 ευρώ,
το χρηματικό ποσό των 37.580 ευρώ,
μεγάλος αριθμός τραπεζικών καρτών (άνω των 40).
πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων που συνόδευαν τις συναλλαγές,
ατζέντες – ημερολόγια διαφόρων ετών από το έτος 2009 με χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία πλήθους επιταγών
παραστατικά σχετικά με κατοχή επενδυτικών ομολόγων συνολικού ποσού 6.847.141 ευρώ και δυο οχήματα.
Επίσης ο κ. Παπαζαφείρης ανέφερε ότι δεσμεύτηκε σε συνεργασία με την Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας το χρηματικό ποσό των 8.000.000 ευρώ περίπου.



 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες