Σάββατο 29 Ιουλίου 2017



Πακιστάν: Ανάγκασαν 5χρονο κορίτσι να παντρευτεί 22χρονο!

Η αστυνομία κλήθηκε στην τελετή που έγινε σε χωριό κοντά στην πόλη Dakhan, αλλά τελικά έφτασε πολύ αργά για να σταματήσει τον γάμο, όπως αναφέρει η πακιστανική εφημερίδα Dawn.

Ο γαμπρός μαζί με τον πατέρα του και τον αρχειοφύλακα συνελήφθησαν ενώ πιστεύεται ότι υπό κράτηση τέθηκε και το μικρό κορίτσι μαζί με την μητέρα του. Όπως αναφέρει μάλιστα η πακιστανική εφημερίδα, δίωξη θα ασκηθεί και εναντίον του παιδιού και της μητέρας του σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί απαγόρευσης γάμου για παιδιά που ορίζει ως ηλικία γάμου στα κορίτσια τα 16 χρόνια.
Αν και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, πιστεύεται ότι ο εξαναγκαστικός γάμος παιδιών στο Πακιστάν είναι ευρέως διαδεδομένος. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες το 30% των γάμων που γίνονται στην επαρχία Σινγ της ισλαμικής χώρας είναι με παιδιά που εξαναγκάζονται να παντρευτούν.
Σύμφωνα με την οργάνωση «Κορίτσια όχι Νύφες» το 21% των γυναικών στο Πακιστάν παντρεύονται μέχρι τα 18 τους χρόνια, συχνά χωρίς να έχουν λόγο στην απόφαση.
Από την άλλη, η Πακιστανική Εθνοσυνέλευση απέρριψε πρόταση για την αύξηση της ελάχιστης ηλικίας γάμου των γυναικών σε 18 ετών, όπως αυτή των ανδρών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια πρόσφατη σειρά αποφάσεων που δέχτηκαν ευρεία κριτική, το Συμβούλιο της Ισλαμικής Ιδεολογίας, ένα συνταγματικό όργανο που παρέχει ισλαμικές νομικές συμβουλές στην πακιστανική κυβέρνηση, δήλωσε ότι οι νόμοι που απαγορεύουν τον γάμο των παιδιών είναι μη-ισλαμικοί.fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες