Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Το πρώτο βίντεο με τις 7 τραγικές φιγούρες-σκλάβες του σεξ στον Β` Παγκόσμιο πόλεμο


H συγκλονιστική ιστορία των περίπου 200.000 αιχμαλώτων γυναικών... Οι γυναίκες ανακούφισης ή αναψυχής..-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
H συγκλονιστική ιστορία των περίπου 200.000 αιχμαλώτων γυναικών... Οι γυναίκες ανακούφισης ή αναψυχής..-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή-klik
Σήμερα το πρωί, δημοσιεύτηκε από τη Daily Mail το μοναδικό μοναδικό βίντεο που έχει τραβηχτεί μέχρι σήμερα, με τις Κορεάτισσες "γυναίκες ανακούφισης ή αναψυχής" (προέρχεται από τον Ιαπωνικό ευφημισμό `jugun ianfu`) κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Τις σκλάβες του sex.
Οφείλω να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο άρθρο με σόκαρε καθώς σκεφτόμουν τί πέρασαν αυτές οι γυναίκες εκείνη την περίοδο.
Το ασπρόμαυρο βίντεο του 1944, δείχνει επτά ξυπόλητες γυναίκες, έξω από ένα σπίτι με τούβλα. Το πιθανότερο είναι ότι το συγκεκριμένο σπίτι - το οποίο βρισκόταν μέσα στο στρατόπεδο- να ήταν οίκος ανοχής  για τους Ιάπωνες στην κατεχόμενη Κίνα. Καταγράφει την απελευθέρωση των γυναικών από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Κάποιες από τις επτά βασανισμένες γυναίκες κοιτάζουν νευρικά τους αξιωματούχους. Άλλες πάλι δεν σηκώνουν καν το βλέμμα. Μία άλλη γυναίκα που είναι εγκυμονούσα, χαϊδεύει απαλά την κοιλιά της.
Μέχρι στιγμής, τα μοναδικά στοιχεία για την ύπαρξη των comfort women -γυναίκες ανακούφισης ή αναψυχής- ήταν μόνο κάποιες φωτογραφίες από τις επιζήσασες. Ερευνητές, αφού έκαναν 2 χρόνια έρευνας σε αρχεία των ΗΠΑ, ανακάλυψαν αυτό το πραγματικά σπάνιο documento.
H ιστορία των περίπου 200.000 αιχμαλώτων γυναικών -οι περισσότερες από την Κορέα- είναι συγκλονιστική. Αναγκάστηκαν με τη βία να δουλέψουν σε ιαπωνικούς στρατιωτικούς οίκους ανοχής κατά τη διάρκεια του Β `Παγκοσμίου Πολέμου. Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία γυναίκα...
Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από 70 χρόνια από την λήψη του  Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, δυστυχώς όμως, όλα όσα συνέβησαν δεν έχουν λάβει την απαραίτητη προσοχή  και δεν έχει υπάρξει εκτενής εξέταση όλων όσων έχουν περάσει στα χέρια των Ιαπώνων.
Μάλιστα, η  μόνη δίκη που έγινε σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου  εις βάρος τους είναι τη δεκαετία του `80. Μέχρι πριν δύο χρόνια,   η ιαπωνική κυβέρνηση δεν είχε προβεί σε κάποια δημόσια πράξη μεταμέλειας για τις πράξεις του στρατού τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Βέβαια, ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα,  το τί συνέβη εκείνες τις γυναίκες δεν αλλάζει.  Ο πόνος και η φρίκη του να είναι υποχρεωμένες να γίνουν "σκλάβες του σεξ", έχει χαρακτεί στην ψυχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες