Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Σχεδίαζαν κατάρριψη αεροσκάφους στην Αυστραλία...


Ένα «τρομοκρατικό σχέδιο» που στόχευε στην κατάρριψη ενός αεροσκάφους με την χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού απέτρεψαν οι αρχές της Αυστραλίας, σύμφωνα με τον...

πρωθυπουργό της χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, που δήλωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε προάστια του Σίδνεϊ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο ίδιος ανακοίνωσε ότι «χθες βράδυ οι υπηρεσίες καταπολέμησης τρομοκρατίας πραγματοποίησαν μια μεγάλη επιχείρηση για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού σχεδίου κατάρριψης ενός αεροσκάφους».

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες έπειτα από αστυνομικές επιδρομές σε σπίτια στα προάστια του Σίδνεϊ και θεωρείται ότι έχουν «ισλαμιστικές επιρροές», όπως σημείωσε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας, Άντριου Κόλβιν.

Όπως τόνισε τις τελευταίες μέρες οι αρχές είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που υποδείκνυαν ότι κάποια άτομα στο Σίδνεϊ σχεδίαζαν να διαπράξουνε μια τρομοκρατική επίθεση, χρησιμοποιώντας έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Συμπλήρωσε ότι η αστυνομία δεν έχει ακόμη πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία, την ημερομηνία ή την ώρα της  επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα θα είναι «μακρά και παρατεταμένη».

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν η επίθεση στόχευε εσωτερική ή διεθνή πτήση, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney's Daily Telegraph, στόχος ήταν μια πτήση εσωτερικού.

Η επιχείρηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλα τα κύρια αεροδρόμια της χώρας.

Περίπου 100 άτομα έχουν ταξιδέψει από την Αυστραλία για την Συρία για να ενταχθούν σε εξτρεμιστές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό κράτος, ανέφερε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποτρέψει μια σειρά επιθέσεων, αλλά έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις «μοναχικών λύκων», ανάμεσά τους μια ομηρεία από έναν ισλαμιστή σε καφέ στην καρδιά του Σίδνεϊ τον Δεκέμβριο του 2014 που είχε αποτέλεσμα δύο ομήρους νεκρούς και τον δράστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες