Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Καλλιτέχνιδα μετατρέπει τις ραγάδες σε μοναδικά έργα τέχνης. «Οι ατέλειες μας κάνουν μοναδικές και ξεχωριστές.»

Καλλιτέχνιδα μετατρέπει τις ραγάδες σε μοναδικά έργα τέχνης. «Οι ατέλειες μας κάνουν μοναδικές και ξεχωριστές.»
Είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε λόγω απότομης αυξομείωσης του βάρους, λίγο πολύ όλες οι γυναίκες έχουμε ραγάδες σε κάποιο σημείο του σώματός μας.

Οι περισσότερες τις μισούν και προσπαθούν σε κάθε τρόπο να τις εξαφανίσουν, είτε με κρέμες είτε με καθημερινό “βούρτσισμα”. Όχι όμως και η Cinta Tort Cartró, η οποία στα 21 της χρόνια είδε την ομορφιά πίσω από αυτές τις ραβδώσεις και τις μετέτρεψε σε πραγματικά έργα τέχνης.

Η γνωστή στα κοινωνικά δίκτυα με το όνομα Zinteta αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν οι γυναίκες τις ραγάδες τους χρωματίζοντας τες και γεμίζοντας το προφίλ της στο Instagram με τις πολύχρωμες “ατέλειες” δεκάδων γυναικών.

“Ξεκίνησε σαν τρόπος έκφρασης, αλλά γρήγορα έγινε κοινωνικός σχολιασμός της ανδροκρατούμενης κοινωνίας, στην οποία ζούμε”, υποστήριξε η νεαρή φεμινίστρια σε συνέντευξή της. “Μεγάλωσα νιώθοντας ότι δεν ταιριάζω με τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι ψηλή και μεγαλόσωμη, οπότε είναι σημαντικό για εμένα να δηλώσω μέσω της τέχνης μου ότι όλοι είναι όμορφοι και ότι αυτά τα σημάδια δεν θα πρέπει να θεωρούνται “ατέλειες”. Αυτές είναι που μας κάνουν μοναδικούς και ιδιαίτερους”, εξήγησε.

Η Cinta φωτογραφίζει επίσης και εσώρουχα με πολύχρωμες πιτσιλιές αντί για αίμα, θέλοντας να καταρρίψει το στιγματισμό που ακολουθεί την περίοδο, ως κάτι το αηδιαστικό και το ντροπιαστικό.
Δεν βλέπουμε την ώρα να δούμε τα επόμενά της έργα…
Πηγή: marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες