Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς το ζεύγος Παπαντωνίου...

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς το ζεύγος Παπαντωνίου για τις συνθήκες πώλησης του ακινήτου στη Σύρογια τις συνθήκες πώλησης του ακινήτου στη Σύρο...

Λίγες ώρες μετά το πόρισμα-«φιάσκο» της Βουλής, με το οποίο προτείνεται να μην ασκηθεί δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου, ο...
άλλοτε κραταιός υπουργός Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του κλήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς να δώσουν εξηγήσεις  ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία αφορά στις δύο φορολογικές ενηµερότητες, τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου παράνομα από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσει, πριν από έναν χρόνο, το ακίνητο της Σύρου.

Το ζεύγος Παπαντωνίου έδωσε στην κυρία Τουλουπάκη έγγραφες εξηγήσεις, δια υπομνημάτων, αυτοπροσώπως. Τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η σύζυγός του κατέθεσαν στην εισαγγελέα Διαφθοράς πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς τους.

Όπως αναφέρουν οι πληρηφορίες, από την έως τώρα έρευνα των εισαγγελικών αρχών, προκύπτει ότι οι φορολογικές ενηµερότητες δεν έπρεπε να δοθούν στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του, αφού υπήρχαν µη ρυθµισµένες φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της κυρίας Κουράκου.

Μάλιστα, ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς, που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.

Πλέον, η έρευνα για τη νομιμότητα της πώλησης του ακινήτου στη Σύρου βρίσκεται στην τελική ευθεία και η εισαγγελέας Διαφθοράς, αφού μελετήσει τις εξηγήσεις όλων των εμπλεκομένων, θα αποφανθεί για τις επόμενες κινήσεις της το αμέσως επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο ζεύγος Παπαντωνίου έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος για άλλη δικογραφία...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες