Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Στη Βουλή το πόρισμα για τον Παπαντωνίου...

ΒουλήΣτην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα το πρωί, το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Την προηγούμενη εβδομάδα το...
πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση οδηγώντας την υπόθεση του πρώην υπουργού ξανά πίσω στη Δικαιοσύνη.

Εξοπλιστικά προγράμματα

Η επιτροπή που συστάθηκε σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου, για ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έκρινε πως το αδίκημα της απιστίας είναι παραγεγραμμένο, ενώ δήλωσε αναρμόδια για το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου» χρήματος.

Ειδικότερα, για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κρίθηκε ότι αυτή δεν τελέστηκε κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων, οπότε η δίωξή της αποτελεί αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων. Έτσι, η Βουλή οδηγεί τον πρώην υπουργό για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Όπως σημειώνεται, ο πρώην υπουργός θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη όπως ο κοινός πολίτης, χωρίς τις ειδικές και ευνοϊκές, ως προς τη διάρκεια του αξιόποινου, ρυθμίσεις, που ισχύουν κατά το Σύνταγμα για μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργούς...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες