Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μ. Βορίδης για νομοσχέδιο ΟΤΑ: «Προσπαθείτε να χτίσετε πελατειακές και ρουσφετολογικές σχέσεις»



Μ. Βορίδης για νομοσχέδιο ΟΤΑ: «Προσπαθείτε να χτίσετε πελατειακές και ρουσφετολογικές σχέσεις»
Ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις ημετέρων. Αυτά τα δύο στοιχεία καταλόγισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής, η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου για τους ΟΤΑ. Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για νομοσχέδιο μικρό-διευθετήσεων και τακτοποιήσεων, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μάζεψε αιτήματα διαφόρων ετών που άλλα είναι εύλογα και άλλα έχουν ήδη απορριφθεί από διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες, τα έβαλε σε ένα νομοσχέδιο και μας τα έφερε να τα ψηφίσουμε».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση νομοθέτησε την φορολόγηση των ανθρώπων με εισόδημα 600 ευρώ το μήνα και την περικοπή των συντάξεων των 900 ευρώ το μήνα και «αυτή η ίδια Κυβέρνηση σήμερα νομοθετεί αχρείαστες προσλήψεις και πρόσθετες δαπάνες του ευρύτερου Δημοσίου»! Ειδική μνεία έκανε σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, όπως για παράδειγμα το άρθρο 100 που προβλέπει την άρση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων για αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους που δεν απέστειλαν στο Υπουργείο στοιχεία με τον αριθμό των εργαζομένων, ρύθμιση την οποία είχε φέρει ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αφού δεν έχετε πολιτική να υπερασπιστείτε κλείνετε το μάτι σε διάφορες ομάδες προσπαθώντας να χτίσετε σχέσεις πελατειακές και ρουσφετολογικές, γιατί δεν υπάρχει πολιτικό αντίκρισμα δικό σας μέσα στην κοινωνία», κατέληξε ο Μ. Βορίδης.
Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης επιχείρησε να αποσείσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί ρουσφετιών. «Τι σας ενοχλεί το επίδομα των 50 ευρώ στους Μουσικούς, είναι ρουσφετολογικό; Τόσο πολύ εχθρεύεστε και τον πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά.  Ακόμα κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτικό κόμπλεξ» επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν «βλέπει» καμία θετική διάταξη. «Με εγκαλείτε γιατί δίνουμε το δικαίωμα σε συμβασιούχους, όπως και στους  μόνιμους για προμήθεια υλικών.  Πηγαίνετε εσείς κ. Βορίδη να σηκώσετε κάδο χωρίς γάντι,  δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο σε αυτό», αντίτεινε στον βουλευτή της ΝΔ.
Αλέξανδρος Διαμάντης
(φωτογραφία: SOOC)
liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες