Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Η Φωτεινή Δάρρα με κράτησε σπίτι της, τις άγριες μέρες της ασθένειας

Ο αγαπημένος & διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης μιλά για την αυτοάνοση νόσο από την οποία πάσχει - όπως έπασχε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης- η οποία και τον ανάγκασε να ματαιώσει δημόσια εμφάνισή του πριν δύο εβδομάδες.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Ο αγαπημένος & διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης μιλά για την αυτοάνοση νόσο από την οποία πάσχει - όπως έπασχε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης- η οποία και τον ανάγκασε να ματαιώσει δημόσια εμφάνισή του πριν δύο εβδομάδες.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ένας από τους πιο χαρισματικούς Έλληνες μουσικοσυνθέτες.  Ένας άνθρωπος που λατρεύει τη μουσική και όλοι μας έχουμε αγαπήσει τις εκπληκτικές δημιουργίες του. 
Μια δυσάρεστη είδηση για τη νόσο που τον βασανίζει τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε έξαρση αυτήν την περίοδο, πάγωσε όλους.
Ποιά ήταν η αφορμή αυτής της αποκάλυψης όμως;
Ο  Δημήτρης Παπαδημητρίου, επρόκειτο να εμφανιστεί σε συναυλία των Θέμη Αδαμαντίδη και Λένας Αλκαίου στο Θέατρο Βράχων στις 15 Ιουνίου. Δυστυχώς, μια έξαρση της πάθησης τον ανάγκασε να ματαιώσει τα σχέδιά του. Στη συναυλία αναγνώστηκε η συγκινητική επιστολή του με την οποία εξηγούσε στους παρευρισκόμενους τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.
O διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης αποκάλυψε ότι υποφέρει από το αυτοάνοσο νόσημα Myasthenia Gravis- την ασθένεια που προκαλεί βλεφαρόπτωση, τραυλισμό και κράμπες στα δάχτυλα- από την οποία μάλιστα έπασχε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας του, Στέλιος Παπαδημητρίου, υπήρξε το δεξί χέρι του Αριστοτέλη Ωνάση και ο αδελφός του Αντώνης Παπαδημητρίου, είναι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση.
"Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται πολύ χιούμορ η ζωή – μερικές φορές όμως είναι πιο καυστικό από τις δραματικές αποστροφές. Στον κάθε άνθρωπο υπάρχει μια τουλάχιστον “φαγούρα” όσο μεγαλώνει. Καρκίνοι, εγκεφαλικά, ατυχήματα και βάλε. Εμένα, αφού δεν θέλησαν πολλοί να με βλάψουν, με βλάπτει εντέλει ο εαυτός μου. Αυτό σημαίνει “αυτοάνοσο”... Πάνε δυο χρόνια που εμφανίστηκε η μυασθένεια και ποτέ δεν την απέκρυψα. Το έλεγα παντού, όποτε χρειαζόταν. Απλά δεν έδωσα και συνέντευξη Τύπου. Έδινα ωστόσο συνεντεύξεις τηλεοπτικές αρρύθμιστος, με το μάτι να κλείνει, τραυλίζοντας... Δεν με ένοιαζε ποτέ η επαγγελματική μου εικόνα.", είπε μιλώντας στη Real Life.
Και συνέχισε: "Δυο χρόνια έχει κάνει δυναμική εμφάνιση και έχει φρικτά παρεπόμενα από υπερβολική χρήση κορτιζόνης. Τώρα με τις δυο νέες ιατρούς μου είμαι σε πολύ στιβαρά χέρια... Κάνουν το καλύτερο για εμένα. Πριν καταλήξω, όμως, σε αυτές, ο πρώτος χρόνος πρόσθεσε στη μυασθένεια και φαρμακευτική μυοπάθεια και οστεοπόρωση, κατάγματα, αποστήματα, ένα σωρό παρενέργειες και ταλαιπωρίες. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα και πάω όλο και καλύτερα."
“Δυο χρόνια έχει κάνει δυναμική εμφάνιση και έχει φρικτά παρεπόμενα από υπερβολική χρήση κορτιζόνης. Τώρα με τις δυο νέες ιατρούς μου είμαι σε πολύ στιβαρά χέρια... Κάνουν το καλύτερο για εμένα. Πριν καταλήξω, όμως, σε αυτές, ο πρώτος χρόνος πρόσθεσε στη μυασθένεια και φαρμακευτική μυοπάθεια και οστεοπόρωση, κατάγματα, αποστήματα, ένα σωρό παρενέργειες και ταλαιπωρίες. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα και πάω όλο και καλύτερα”.
"Ευτυχώς έχω την οικογένειά μου που στέκεται πάντα στύλος. Ξεχωριστή βοήθεια και με αυταπάρνηση είχα, όπως πάντα, από την Φωτεινή Δάρρα που με κράτησε μέχρι και σπίτι της όσο χρειάστηκε τις άγριες μέρες, όταν ήμουν κυριολεκτικά ακίνητος λόγω καταγμάτων στη σπονδυλική στήλη. Τη Βίκυ και την Ραλλού... Το ίδιος και ο Γιώργος. Φίλοι πολλοί ήρθαν και συμπαραστάθηκαν. Τέλος, το σημαντικότερο, κάθε στιγμή με στηρίζει με τεράστια αντοχή και δύναμη ό,τι απαρτίζει την προσωπική μου καθημερινή ζωή”.
Λίγα λόγια για τη μυασθένεια Gravis...
Πρόκειται για μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί αδυναμία και κόπωση των μυών του σώματος, ειδικά εκείνων που ελέγχονται συνειδητά (πόδια, χέρια...).
Η αδυναμία βελτιώνεται με την ξεκούραση, ενώ επιδεινώνεται με την κόπωση. Έτσι είναι σύνηθες ο ασθενής να είναι σε καλύτερη κατάσταση το πρωί και να επιδεινώνεται η κατάστασή του το απόγευμα και το βράδυ.
Είναι χρόνια νόσος και συγκαταλέγεται στα αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον ιστών του. Το αίτιο είναι άγνωστο, υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις ότι σχετίζεται με διαταραχές της λειτουργίας του θύμου αδένα.
Αφορά συνηθέστερα γυναίκες 20-40 ετών και εκδηλώνεται αρχικά με πτώση των βλεφάρων και διπλωπία, αδυναμία των σκελετικών μυών και υπερβολικό αίσθημα κόπωσης μετά από άσκηση.klik
Πηγή για μυασθένεια Gravis :iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες