Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Τραγωδία στη Γερμανία...

11 νεκροί στη σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό...

Έντεκα σοροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής μέσα στα συντρίμμια του τουριστικού λεωφορείου που έπιασε φωτιά στη νότια Γερμανία. Αυτή...
την ώρα οι διασώστες αναζητούν τις σορούς άλλων επτά θυμάτων, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

«Οι θερμοκρασίες ήταν τέτοιες (…) ώστε μπορεί κανείς να αναγνωρίσει μόνο τη χαλύβδινη δομή του λεωφορείου. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι σημαίνει αυτό για τους επιβάτες«, δήλωσε ο Ντόμπριντ.

Στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Το τροχαίο με τη σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό σημειώθηκε το πρωί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη νότια Γερμανία.

Παγιδευμένο σε μποτιλιάρισμα, το όχημα στο οποίο επέβαιναν 48 άνθρωποι, 46 επιβάτες και 2 οδηγοί, προσέκρουσε σε ένα φορτηγό που προπορευόταν και κάηκε ολοσχερώς, καθιστώντας αβέβαιη επί του παρόντος την τύχη των αγνοουμένων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Με το δυστύχημα ξεκίνησε και το κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ εξέφρασε την οδύνη της γερμανικής κυβέρνησης για το τραγικό δυστύχημα, είπε ότι η σκέψη όλων βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων και ευχαρίστησε την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία για τη βοήθεια.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών ανέφερε ότι ο υπουργός Αλεξάντερ Ντόμπριντ βρίσκεται καθοδόν προς τον τόπο του δυστύχηματος και ότι προς τα εκεί κατευθύνεται επίσης ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν.

Ο αυτοκινητόδρομος Α9 στο ύψος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί στο μεταξύ και προς τις δύο κατευθύνσεις. Σωστικά συνεργεία, πυροσβεστική, αστυνομία και ειδικοί δίνουν μάχη με το χρόνο για τη διάσωση των βαριά τραυματισμένων που διακομίζονται με ελικόπτερα των υπηρεσιών διάσωσης στα διπλανά νοσοκομεία...
 

Deutsche Welle, aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες