Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα...

Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα - Δύο νεκροίΔύο νεκροί...

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην Αίγινα, όταν αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, έπειτα από...
σύγκρουση με υδροφόρα. Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η υδροφόρα «Αίγινα 2» συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης» στις 7.30 το πρωί της Τετάρτης. Προκαλεί δε πολλά ερωτήματα πώς ακριβώς συνέβη αυτό καθώς, ως γνωστόν, και τα δύο σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα.

Το αλιευτικό βυθίστηκε σχεδόν αμέσως και το πλήρωμα της υδροφόρας περισυνέλεξε τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό χωρίς τις αισθήσεις τους. 

Στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Αίγινας, όπου τους περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί οι διασώστες διαπίστωσαν ότι και τα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέρφια άνω των 70 ετών, από τη Σουβάλα, που δεν γνώριζαν κολύμπι.

Ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης μίλησε στο protothema.gr για το τραγικό περιστατικό: «Δυστυχώς άλλη μια τραγωδία συμβαίνει στην Αίγινα. Είμαι εδώ, στο Λιμεναρχείο και προσπαθώ να μάθω πώς έγινε η σύγκρουση, γιατί χάθηκαν δύο ζωές. Είναι δύο αδέρφια που ήταν επαγγελματίες ψαράδες εδώ στην περιοχή μας. Προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τραγωδία και επίσης θέλω να πω ότι η υδροφόρα δεν ανήκει στο δήμο αλλά σε ιδιώτη».

Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ όπως επισήμαναν πηγές από την Αίγινα δεν είναι καν βέβαιο ότι τα δύο σκάφη έχουν συγκρουστεί.

Οι σοροί βρίσκονται στο κέντρο υγείας του νησιού και το πλήρωμα της υδροφόρας στο λιμεναρχείο όπου καταθέτει για να διαπιστωθεί πώς καταλήξαμε στην τραγωδία...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες