Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

«Κλίνατε επ’ αριστερά» στην Κάντζα;

Αίσθηση έκανε σε πολλούς κύκλους το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Α» την προηγούμενη εβδομάδα για την «μπαλωθιά» με… νόημα που έριξε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.
Όπως εξηγούσαμε, η αγωγή που κατέθεσε το STAR κατά του Δημοσίου (σ.σ. ονομαστικά μάλιστα κατά των Τσακαλώτου, Παππά, Κρέτσου) ζητώντας αποζημίωση που ξεπερνά  τα 32,4 εκατ. ευρώ σηματοδοτεί ούτε λίγο ούτε πολύ την επανέναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών.

Η επιβεβαίωση των όσων γράψαμε δεν άργησε να έρθει, καθώς την Τετάρτη οι ηγεσίες του STAR, του ALPHA, του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ συναντήθηκαν με το ΕΣΡ, ζητώντας να μην προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και εν συνεχεία εξέφρασαν την πρόθεση να προσφύγουν στο ΣτΕ για να βρουν το δίκιο τους.
Σε κάθε περίπτωση οι μιντιάρχες μοιάζουν να συνασπίζονται όχι μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο –ΣΚΑΪ, MEGA και STAR ετοιμάζονται να «συγκατοικήσουν» στις εγκαταστάσεις του τελευταίου στην Κάτω Κηφισιά–, αλλά και σε επίπεδο αντιπολιτευτικής γραμμής προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Η αρίθμηση, επομένως, των μιντιακών φίλων της κυβέρνησης δεν ξεπερνά πλέον το… ενάμιση δάχτυλο του ενός χεριού. Χρεώνοντας ως ολόκληρη «φίλια δύναμη» την ΕΡΤ, ο υπόλοιπος «μισός φίλος» ακούει στο όνομα Alpha. Βλέποντας το απόγευμα της Τετάρτης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται το στούντιο του καναλιού του Δημήτρη Κοντομηνά στην Κάντζα και να συνομιλεί on air στο δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ για περισσότερα από 75 λεπτά (!!!), κάποιοι άρχισαν να κάνουν ανάποδες σκέψεις.
Δεν υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε «στεγνός» από τις ερωτήσεις του κεντρικού παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του Alpha, και μάλιστα συμπληρώνουν ότι το γεγονός ότι κατάφερε να έχει στο στούντιο –και δεν πήγε το κανάλι στο Μαξίμου– επί μία και πλέον ώρα τον πρωθυπουργό της χώρας αποτελεί αναμφισβήτητη επιτυχία του παρουσιαστή.
Υποσημειώνουν, ωστόσο, οι ίδιοι άνθρωποι, ότι ο πρωθυπουργός δεν «βασανίστηκε» κιόλας όσο περιέγραφε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Τι λένε, λοιπόν, οι κακιές γλώσσες; Ότι κάτι τα ανοιχτά φορολογικά θέματα που έχει με το Δημόσιο ο Δ. Κοντομηνάς (που ενδεχομένως δεν του επιτρέπουν πολλά κονταροχτυπήματα με την κυβέρνηση), κάτι το προ ημερών ολιγόλεπτο τετ-α-τετ που είχε ο καναλάρχης με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη στην Αίγλη του Ζαππείου (σ.σ. το εμβληματικό meeting point της πρωτεύουσας εκμεταλλεύεται η DEMKO του  Δ. Κοντομηνά) είναι τα κομμάτια ενός παζλ που δείχνει ένα αμυδρό για την ώρα «κλίνατε επ’ αριστερά»  του καναλιού.
Το πόσο πρόσκαιρη είναι αυτή η στροφή κι αν τελικά έγιναν τόσο γρήγορα νερό κι αλάτι οι περσινές εκρήξεις Κοντομηνά ότι «ο κύριος Παππάς θέλει να βάλει μαύρο στα κανάλια, αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς» ή το «σιγά το καλσόν, κε Παππά» θα το δείξει η (τηλεοπτική) ζωή…iapopsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες