Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Στα χαρακώματα Καμίνης- Πατούλης για τους πρόσφυγες...


Την αντίδραση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργου Πατούλη προκάλεσαν δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη σχετικά με τη...

διαχείριση του προσφυγικού.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο κ. Καμίνης κατηγόρησε την ΚΕΔΕ ότι ήταν απούσα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος και ότι «η πρωτεύουσα είναι η πρώτη που πληρώνει πάντοτε την έλλειψη σχεδίου». «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» είπε «το μόνο που έλεγε ήταν το εύκολο : "δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο, δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο". Εγώ επέμενα "εάν δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο, να αρχίσουμε να το φτιάχνουμε εμείς. Η ΚΕΔΕ, οι πόλεις. Γιατί εμείς το πληρώνουμε"». Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε πως «όποιος πιστεύει ότι η Αθήνα δεν είναι πρωτεύουσα και ότι πρέπει να γίνει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να ξεκινήσει και να κάνει πράγματα και όχι να μεταθέτει τις ευθύνες».

Απαντώντας ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι οξύμωρο ο κ. Καμίνης να κατηγορεί σήμερα την ΚΕΔΕ, ενώ υπενθύμισε ότι με επιστολή του πριν από έναν μήνα ο δήμαρχος Αθηναίων χαιρέτισε «την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να αναλάβει την ευθύνη συμμετοχής στη διαχείριση του κρίσιμου αυτού ζητήματος».

Ο ίδιος απαρίθμησε σειρά παρεμβάσεων της ΚΕΔΕ για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος, προσθέτοντας ότι αντίθετα «ο κ. Καμίνης είναι εκείνος που όλα αυτά τα χρόνια επιλέγει να πορεύεται μόνος σχεδόν σε όλα τα ζητήματα, και όχι μαζί με τα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης. Τώρα που κατάλαβε πόσο αδιέξοδη είναι η μοναχική πορεία, ζητά ευθύνες από μας», παρατήρησε.

«Η Αθήνα έχει πρωτεύουσα θέση στην καρδιά μας, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλά για να είναι επί της ουσίας, και όχι στα λόγια, πρωτεύουσα της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης και κάλεσε τον κ. Καμίνη «να παραμερίσει τους οποίους εγωισμούς έχει και να συνταχθεί μαζί με το σύνολο της αυτοδιοίκησης σε μια κοινή πορεία και προσπάθεια»...

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες