Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ποιος χρωστάει σε ποιον...

Εκδήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας με σημαντικές ομιλίες και καλεσμένους …

Κοινή εκδήλωση της Δικαιοσύνης Για Όλους και της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους έγινε την Δευτέρα με πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με πλήθος σημαντικών καλεσμένων και κεντρικό ομιλητή τον...

Ερίκ Τουσέν, Επιστημονικό Συντονιστή και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Μίλησαν ακόμη:

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος, δημοσιογράφος, και εκ των πρωτεργατών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, δικηγόρος της Δικαιοσύνης για Όλους, στην μηνυτήρια αναφορά εναντίον όσων δεν ενεργούν για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και Ιδρύτρια της Δικαιοσύνης για Όλους

Την Εκδήλωση παρουσίασε ο Διαμαντής Καραναστάσης.

Ανάμεσα στους καλεσμένους από πολιτικούς χώρους και κινήματα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, μαζί με εκατοντάδες πολίτες, που γέμισαν το χώρο.

ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ: 341 δις οφειλές + 70 δις ευρώ ωφέλεια για τη Γερμανία

Αποκαλυπτικός στην ομιλία του ο Ερίκ Τουσέν, ο οποίος εξήγησε ότι η Γερμανία αποκομίζει τεράστια οφέλη από τα Μνημόνια-και δεν είναι η μόνη ωφελημένη «δανείστρια» -ενώ οι Γερμανικές οφειλές εξακολουθούν να μην καταβάλλονται:

«Η Γερμανία εξοικονόμησε 70 δις περίπου μέσω των Μνημονίων και αποκόμισε κέρδη 1,4 δις ευρώ μέσω του δανεισμού της Ελλάδας, την ίδια ώρα που χρωστάει τις αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή»

«Μία ελληνική Κυβέρνηση που θα ήταν πραγματικά αποφασισμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού της διαθέτει πάρα πολύ ισχυρά επιχειρήματα για να ζητήσει αυτές τις επανορθώσεις, αλλά βεβαίως και την ακύρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η Κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε ήδη από τον Φεβρουάριο 2015 να έχει σταματήσει την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους», τόνισε.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ: «Την παράνομη υπερχρέωση ή την αποδέχεσαι κι εξαθλιώνεσαι ή την αποτινάσσεις»

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης αναφέρθηκε στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τις διακηρύξεις της Κυβέρνησης για «διαπραγμάτευση», «ρύθμιση», «ελάφρυνση» του δημοσίου χρέους και, με αφορμή τις εκθέσεις του ΔΝΤ περί μη βιωσιμότητας του χρέους, υπογράμμισε ότι «δύο χρόνια μετά, αποδεικνύονται πλήρως όσα γράψαμε και εκδόθηκαν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο 2015 στα δύο πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου».

«Την υπερχρέωση ή την αποδέχεσαι και εξαθλιώνεσαι και υπάγεσαι σε καθεστώς περιορισμένης κρατικής κυριαρχίας ή την αποτινάσσεις μέσα από μονομερείς ενέργειες, κηρύσσοντας άμεσα στάση πληρωμών επί του δημοσίου χρέους και διαγραφή του δημοσίου χρέους», είπε εμφατικά.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Το Πρωθυπουργικό, Συνταγματικό Πραξικόπημα ανατροπής του Δημοψηφίσματος θα καταγραφεί στην Ιστορία»

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις συνέπειες της υποτέλειας και της υποταγής της Ελληνικής Κυβέρνησης, που «χρησιμοποιεί την μεγάλη ιστορική εκκρεμότητα των γερμανικών οφειλών ως επικοινωνιακό εργαλείο», την ώρα που «η Γερμανική πλευρά επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα είτε έχει παραιτηθεί είτε δεν θέτει καν θέμα διεκδίκησης».

«Ποιος χρωστάει σε ποιον; Το ερώτημα είναι ουσίας και ευθύνης. Χρωστούν οι προηγούμενοι, αλλά και οι σημερινοί κυβερνώντες λογοδοσία, ανάληψη ευθύνης, απογραφή, με σύγχρονη τεκμηρίωση του πραγματικού κόστους των Μνημονίων[…] Αντί με την κομματική απόφαση προσωπικής εμπάθειας της Βουλής να διαγράφουν τη δουλειά της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, πρέπει να δώσουν κοστολογημένα στοιχεία για το πόσο επιβάρυνε και ποιος την οικονομία και τη χώρα», είπε, αναγγέλλοντας ενέργειες της Δικαιοσύνης για Όλους με τις οποίες θα ζητηθεί λογοδοσία.

Η εκδήλωση διακόπηκε αμέσως μετά την ομιλία του Νίκου Κωνσταντόπουλου από την απότομη μπόρα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ζωή μίλησε αρκετά λεπτά αργότερα, με τη βροχή να συνεχίζεται, στον κόσμο που περίμενε υπομονετικά κάτω από κιόσκια και ομπρέλες και έκλεισε πανηγυρικά αν και πρόωρα την εκδήλωση.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Την απάντηση στο “Ποιος χρωστάει σε ποιον” δεν θα την δώσουν οι εξωνημένοι πολιτικοί ούτε η εντεταλμένη Δικαιοσύνη ούτε οι κατ’ εντολήν διασκεδαστές του λαού στην εποχή της πιο μεγάλης σήψης. Θα τη δώσουμε εμείς».

Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η αγωνιστική παρουσία και η παραμονή στο χώρο παρά τη βροχή «σηματοδοτεί την επιμονή μας να συνεχίσουμε διεκδικώντας και επιβάλλοντας την διαγραφή του παράνομου χρέους και την καταβολή των γερμανικών οφειλών».

Αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με την εντελώς πρόσφατη απάντηση της Γερμανικής Κυβέρνησης σε ερώτηση του γερμανού βουλευτή Αντρέι Χούνκο «Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα καταβολής των Γερμανικών Οφειλών». Μίλησε για την παρακμή που αντικατοπτρίζουν οι φιέστες στο Καλλιμάρμαρο, οι τελετές υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και η υποταγμένη στο Καθεστώς Δικαιοσύνη. «Αυτό που μας θυμώνει πρέπει κυρίαρχα να μας πεισμώνει να γράψουμε εμείς την ιστορία. Όσες προδοσίες κι αν συμβούν, θα υπάρχουν πάντοτε οι άνθρωποι που μάχονται», είπε στο κλείσιμό της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το animation video της CADTM

“Το Ελληνικό Χρέος, μία Ευρωπαϊκή Τραγωδία

Η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας του Maxime Kouvaras “L’ Audit” παραγωγής ZINTV και CADTM, που είχε ανακοινωθεί, αναβλήθηκε λόγω της νεροποντής, και θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες