Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Κουρουμπλής: Στο εξής δεν θα γίνονται πωλήσεις λιμανιών...

http://avgi.gr/documents/10179/7622083/2631119.jpg/767a6857-8f89-46d6-9352-3b42730d16ff?t=1478668967859&imageThumbnail=3αλλά μόνο παραχωρήσεις χρήσεων σε επενδυτές...

Τον κομβικό ρόλο του λιμανιού της Πάτρας και την βούληση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το λιμάνι και...
να το εντάξει στο ΣΠΕΜ (Στρατηγικό Σχέδιο Επενδύσεων Μεταφορών) για να αποκτηθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο με το οποίο θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Εμπορικού τμήματος του Νέου (Νότιου) Λιμένα Πατρών, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» στην Πάτρα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος ήταν ομιλητής στην 1η Συνεδρία με θέμα «Εμπορευματικές μεταφορές και ο ρόλος του λιμανιού της Πάτρας», δήλωσε ότι το έργο αυτό ολοκληρώνει το βασικό σχεδιασμό για το λιμάνι της Πάτρας και θα δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές διακίνησης φορτίων και εμπορευμάτων. Όπως είπε είναι ένα έργο που θα έπρεπε από το 2014 να είχε ενταχθεί στο ΣΠΕΜ. Επειδή η Ν.Δ δεν το έκανε υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότησή του. Η σημερινή κυβέρνηση, είπε ο κ. Κουρουμπλής μπορεί να ζητήσει αναθεώρηση του ΣΠΕΜ, το Νοέμβριο, και θα το κάνει.

Ακόμη, επισήμανε την απόφαση της κυβέρνησης στο εξής να μην γίνονται πωλήσεις λιμανιών, αλλά μόνο παραχωρήσεις χρήσεων δραστηριοτήτων σε επενδυτές. Όπως είπε, αυτός θα είναι και ο τρόπος με τον οποίον η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αξιοποίηση και του Λιμανιού της Πάτρας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επέμεινε ότι δεν μπορεί να παραμείνει η σημερινή κατάσταση στα Λιμενικά Ταμεία τα οποία, σε όλη τη χώρα είναι κατακερματισμένα. Για το λόγο αυτό προχωρεί η διαβούλευση για την ενσωμάτωση των Λιμενικών Ταμείων στους Οργανισμούς Λιμένων. Όπως είπε, το μοντέλο έχει ήδη λειτουργήσει στην Εύβοια. «Το θέμα είναι υπό διαβούλευση και συζητείται. Το νομικό καθεστώς των Λιμενικών Ταμείων συζητείται, για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων και των Λιμανιών», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, ερωτηθείς σχετικά με το Λιμάνι του Αιγίου...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες