Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στο μικροσκόπιο των αναλυτών η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές...

Στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας του διεθνούς Τύπου βρέθηκε η χθεσινή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, μετά από 3 χρόνια. 

Τον τίτλο...
«Επιτυχία για τον Αλ. Τσίπρα η έξοδος στις αγορές» έδωσε η Deutsche Welle, σε μια πρώτη ανασκόπηση του γερμανικού Τύπου.



Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) έκανε λόγο για επιστροφή της αισιοδοξίας στην Ελλάδα, η οποία ευελπιστεί ότι από το 2018 θα μπορέσει να σταθεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της, προσθέτοντας ότι ο Β. Σόιμπλε χαιρετίζει την έξοδο στις αγορές. Σύμφωνα με το dpa, η έξοδος στις αγορές είναι το πρώτο βήμα επιστροφής στην ομαλότητα. 

Το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων International Financing Review, που ανήκει στο Reuters, ανέφερε πως η Ελλάδα βγήκε δοκιμαστικά στις αγορές με ένα πενταετές ομόλογο με σκοπό να αντλήσει 3 δισ. Η ζήτηση των 6,5 δισ. ξεπέρασε ωστόσο κατά πολύ την προσφορά.

Spiegel: Η Ελλάδα είναι και πάλι φερέγγυα

Για πλήρη μεταστροφή στο θέμα της φερεγγυότητας της Ελλάδας κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σε δημοσίευμά του, με αφορμή την έξοδο της Αθήνας στις αγορές, και με τίτλο "H Ελλάδα είναι και πάλι φερέγγυα" σημείωσε: 

«Ο δρόμος ήταν μακρύς, αλλά τώρα φαίνεται πως έχει επιτευχθεί η πλήρης μεταστροφή. Για πρώτη φορά μετά το 2014 οι ιδιώτες επενδυτές εγγυώνται δάνεια ύψους δισεκατομμυρίων. Η Ελλάδα επιστρέφει μετά από μια μακρά απουσία στις διεθνείς αγορές».





La Repubblica: «Ελλάδα, ΟΚ το πρώτο νέο ομόλογο από το 2014»

Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι υπάρχει διαφορά σε σχέση με την απόδοση των ομολόγων των άλλων χωρών, αλλά τόνισε παράλληλα, ότι πρόκειται για ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 4,94% που είχε πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014».



Η La Repubblica αναφέρθηκε, επίσης, στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «οι επενδυτές εκτίμησαν την φερεγγυότητα μας» και πως «τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με το μέλλον της χώρας και να εργασθούμε σκληρά για να βγούμε από το πρόγραμμα διάσωσης σε ένα χρόνο».

Les Echos: Η Αθήνα «κέρδισε το στοίχημα» με την έκδοση ομολόγου

«Ενθαρρυντική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές» ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας «Les Echos», με μεσότιτλο «ένα θετικό σημάδι για την κυβέρνηση Τσίπρα», μετά την επιτυχή έκδοση του ελληνικού ομολόγου.



Η Αθήνα κέρδισε το στοίχημα, σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται πως η Ελλάδα πραγματοποίησε μια ενθαρρυντική έξοδο στις αγορές, με την έκδοση του πρώτου ομολόγου εδώ και τρία χρόνια. Η χώρα άντλησε 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου, στο πλαίσιο μιας κίνησης που εκτιμήθηκε από τους επενδυτές, επισημαίνεται.

Financial Times: Η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές, αξιοποιώντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών

«H Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές ομολόγων για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια, αξιοποιώντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομική της ανάκαμψη με μία συναλλαγή που σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση εξόδου της από το πρόγραμμα βοήθειας», αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times. 

«Η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ με ένα νέο 5ετές ομόλογο, από τα οποία περίπου τα μισά προήλθαν από επενδυτές που είχαν αγοράσει ομόλογά της που έληγαν το 2019 και οι οποίοι συμφώνησαν να τα ανταλλάξουν με τμήμα της νέας έκδοσης, προσθέτει η εφημερίδα. Οι επενδυτές αυτοί πληρώθηκαν τα ομόλογά τους στο 102,6% της ονομαστικής τιμής τους, που αντιστοιχεί σε ένα πριμ 40 εκατ. ευρώ».

Associated Press: Ορόσημο για την έξοδο από τα μνημόνια η έκδοση ελληνικού ομολόγου

«H έκδοση του ελληνικού ομολόγου αποτελεί ορόσημο στην έξοδο από τα μνημόνια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Associated Press για τη σημερινή διάθεση 5ετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου.

Η πρώτη προσπάθεια της Ελλάδας μετά το 2014 να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές ομολόγων οδήγησε στην άντληση 3 δισ. ευρώ από επενδυτές, που προσελκύσθηκαν από το υψηλό ποσοστό απόδοσης, μία ενθαρρυντική ένδειξη ότι η χώρα θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας το επόμενο έτος, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η έκδοση του ομολόγου αποτελεί ορόσημο στην 7ετή οικονομική κρίση της χώρας, καθώς η Ελλάδα θα είναι σε θέση να τερματίσει την εξάρτησή της από τη διεθνή βοήθεια, εάν μπορεί να δανεισθεί χρήματα απευθείας από τις διεθνείς αγορές, όταν λήξει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018», σημειώνει το δημοσίευμα...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες