Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ομηρική κόντρα Τόσκα-Παναγούλη...

Ομηρική κόντρα Τόσκα-Παναγούλη για τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων - Mediaγια τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων...

«Αυτοί που αντιστάθηκαν οργανωμένα στη Χούντα, γνωρίζουν ποιοι στρατιωτικοί αντιστάθηκαν πίσω από τις γραμμές και...
δεν διαφημίζονται» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην επίθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας το Πολίτη Νίκο Τόσκα, στην οποία τον αποκάλεσε «ευέλπι της χούντας».

«Ντροπή στους λασπολόγους», καταλήγουν.

Στον καυγά πήρε μέρος κατά του Στάθη Παναγούλη και η οργάνωση «Πράττω», της οποίας είναι μέλος ο Νίκος Τόσκας και πρόεδρος ο Νίκος Κοτζιάς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της οργάνωσης:

«Πρέπει να έχει κανείς θράσος χιλίων πιθήκων για να επιτεθεί στο στέλεχος του ΠΡΑΤΤΩ και υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, αφήνοντας πρωτοφανή υπονοούμενα για τη δράση του επί χούντας.

Από που άραγε αντλεί το θράσος να ομιλεί, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος, σε ένα κρεσέντο πολιτικής ασυναρτησίας, τόλμησε να αμφισβητήσει την αντιδικτατορική δράση του Νίκου Τόσκα;

Ποιοι ομιλούν, άραγε, για έναν από τους ελάχιστους δημοκρατικούς αξιωματικούς στις μαύρες μέρες που πέρασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο παρελθόν;

Άλλοι καμαρώνουν για τους αγώνες άλλων, και άλλοι σιωπούν για τις δικές τους πράξεις.

Αυτό δεν κάνει τους πρώτους πιο δημοκρατικούς από τους δεύτερους».

Η επίθεση Παναγούλη

Νωρίτερα, ο Στ. Παναγούλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Νίκο Τόσκα, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«ΔΗΛΩΣΗ TOY ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΑΦΟΡΩΣΑ:

1ον ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΕΥΕΛΠΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ» ΝΙΚΟΥ ΤΟΣΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ

2ον ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, γνωστός ως θιασώτης της Χούντας, έκανε δηλώσεις προσβάλλοντας το πρόσωπό μου ΕΠΕΙΔΗ ΖΉΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΑΦΟΡΩΝΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον αδελφό μου ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΩΝ Λ.Ο.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, ο οποίος ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

Ο κ. Τόσκας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μου παραδώσει αυτά τα έγγραφα με την πρόφαση ότι είναι… ΑΠΟΡΡΗΤΑ.

Επιθυμώ να πληροφορήσω τον κ. Τόσκα, τον «Εύελπι της Χούντας», ότι όταν επί 220 ημέρες ανακρινόμουν στο ΕΑΤ - ΕΣΑ, δεν τον συνάντησα σε κανένα κολαστήριο ανακριτικό, ούτε στην απομόνωση στις στρατιωτικές φυλακές του Μπογιατίου, ούτε βεβαίως στην εξορία στη Γυάρο, μονολότι ο κ. Τόσκας γράφει στο βιογραφικό του ότι υπήρξε και… αντιστασιακός!!!

Τον πληροφορώ επίσης ότι από το 1967 έως και την ημέρα της σύλληψής μου το 1972, ήμουν καταζητούμενος από τη Χούντα.

Παρ’ όλα αυτά εισήλθα παράνομα στην Ελλάδα έντεκα φορές (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΣΥ κ. ΤΟΣΚΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ, όπως στον Σπύρο Μουστακλή και Τάσο Μήνη, γιατί αυτοί δεν προσκύνησαν τη Χούντα) για την αποκατάσταση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας που σήμερα απολαμβάνετε.

Ας μην ξανατολμήσει ο κ. Τόσκας να αναφερθεί στους αγώνες της οικογένειας Παναγούλη, διότι ΠΟΤΕ κανένα μέλος αυτής της οικογένειας δεν έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες κάτω από το πουλί της Χούντας!

Κύριε Τόσκα, μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο και για τη δική σας οικογένεια;

Τα υπόλοιπα τον Σεπτέμβρη στη Βουλή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να δούμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΗΘΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΡΑΣΟΧΟΥΝΤΙΚΟΣ, αν βεβαίως παραβρεθεί ο κ. Τόσκας.

Επίσης, πρέπει εντέλει ο κ. Τόσκας να μας εξηγήσει γιατί ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, αφορώντας αγωνιστές της Αντίστασης;

Να χαίρεστε κ. Τσίπρα το «Χουντικό απομεινάρι», που φιλοξενείτε στην Κυβέρνησή σας!!!»

Η αντίδραση Τόσκα

«Ο κύριος Παναγούλης, αντιδρών ως παράφρων, ψεύδεται».

Με τη δήλωση αυτή σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τη δεύτερη ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη αναφορικά με τη δράση του υπουργού την περίοδο της δικτατορίας.

Ο κ. Παναγούλης σε επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων τον κ. Τόσκα ως «γνωστός θιασώτης της χούντας, έκανε δηλώσεις προσβάλλοντας το πρόσωπό μου επειδή ζήτησα να μου παραδοθεί το σύνολο των διασωθέντων φακέλων της δικτατορίας», και συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Τόσκας αρνήθηκε να μου παραδώσει αυτά τα έγγραφα με την πρόφαση ότι είναι απόρρητα».

Για το θέμα αυτό κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Αυτοί που αντιστάθηκαν οργανωμένα στη Χούντα, γνωρίζουν ποιοι στρατιωτικοί αντιστάθηκαν πίσω από τις γραμμές και δεν διαφημίζονται. Ντροπή στους λασπολόγους».

Η αρχή του «κακού»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ανεξάρτηρος βουλευτής Στ. Παναγούλης έστειλε εξώδικο κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν του επιτρέπεται να έχει πρόσβαση το μεγαλύτερο μέρος των φακέλων πολιτικών φρονημάτων μελών της οικογένειάς του

Στο εξώδικό του, ο Στ. Παναγούλης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Καλώ τον άκαπνο, απόστρατο αξιωματικό και νυν υπουργό, που στο βιογραφικό του ψευδώς αυτοαποκαλείται αντιστασιακός, να επιτρέψει την πρόσβασή μου στα αρχεία των υπηρεσιών του και να μου παραδώσει αμελλητί, το σύνολο των σελίδων που γράψαμε οικογενειακά με αίμα, όταν εκείνος το 1971 γινόταν δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που ήταν φυτώριο χουντικών αξιωματικών».

Σημειώνεται ότι ο Στάθης Παναγούλης είναι αδελφός του Αλέκου Παναγούλη και του αγνοούμενου από το '67 αξιωματικού, Γιώργου Παναγούλη.

Διαγράφηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο του '15 επειδή απείχε από ψηφοφορία.

Τι είχε απαντήσει ο Τόσκας

Στη συνέχεια, ο Νίκος Τόσκας από τη Θεσσαλονίκη απάντησε στην χθεσινή επίθεση του Παναγούλη, υποστηρίζοντας ότι «σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει.

Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του. Δεν πρόκειται όμως να κατεβώ στο επίπεδό του.

Υπενθυμίζω ότι οι 2.100 φάκελοι πολιτικών φρονημάτων είναι αυτοί που απέμειναν από τα 7 εκατομμύρια περίπου φακέλους που ρίχτηκαν στη φωτιά το 1989.

Και, αντί για το 2029 οπότε είχε αποφασιστεί να ανοιχτούν οι εναπομείναντες φάκελοι, αυτοί ανοίχτηκαν το 2016 και δίνονται στους δικαιούχους, με απόφαση του τωρινού υπουργού.

Ο κύριος Παναγούλης ας μην παριστάνει λοιπόν όψιμα τον μόνο εκπρόσωπο της αντιδικτατορικής αντίστασης»...


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες