Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Αγαπητέ Σάκη Ρουβά...


...σταμάτα τις «προσεκτικές» κινήσεις αυτοπροβολής

Όταν δημοσιεύσαμε την είδηση ότι το ζεύγος Ρουβά - Ζυγούλη πήγαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε αυτός να τους ευχηθεί επειδή αν και...
καλεσμένος δεν είχε καταφέρει να πάει στο γάμο τους, οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Οι περισσότερες προσβλητικές για τον Ρουβά, από ανθρώπους που δεν έμοιαζαν να τον συμπαθούν πολύ. 

Ξεχώρισα όμως ένα ψύχραιμο σχόλιο από κάποιον δε μοιάζει να τον αντιπαθεί καθόλου. Έγραψε λοιπόν ο A guy somewhere north: 

"Αγαπητέ Σάκη, 
ήδη είσαι δημοφιλής και αγαπητός, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, δικών σου ή όσων σε συμπαθούν. Εφόσον κατεβείς στην πολιτική, όπως λέγεται, πολλοί θα σε ψηφίσουν ανεξαρτήτως αυτών των πεποιθήσεων.

Όμως, με όλα αυτά που κάνεις, τις "προσεκτικές" κινήσεις προβολής σου, είτε δίπλα σε πολιτικούς, είτε ως ο τέλειος οικογενειάρχης κλπ, το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς έναν ιστό κουτσομπολιού γύρω σου, και να εγείρεις υποψίες ανειλικρίνειας -όχι ότι δεν είσαι καλός οικογενειάρχης, αλλά ότι είσαι το εκμεταλλεύεσαι για άλλους σκοπούς-  δίνοντας την εντύπωση -οιονεί βεβαιότητα- του χτισίματος ενός "τέλειου" αλλά ψεύτικου, επιτηδευμένου προφίλ, με το βλέμμα σε επερχόμενες εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό αποξενώνεις πολλούς, σύντομα θα τους αηδιάζεις κιόλας. Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν τόσες φορές από τόσους πολλούς, που τώρα πια αρχίζουν και ανοίγουν τα μάτια τους. Αν όλο αυτό είναι ψεύτικο θα συνεχίσουν να το "χάφτουν"; Μπορεί. Αν όχι όμως, που είναι και το πιθανότερο, θα γελοιοποιηθείς τόσο πολύ... Έχει ήδη αρχίσει και κουράζει.

Δεν το χρειάζεσαι, Σάκη. Μείνε ο εαυτός σου και πολλοί θα σε ψηφίσουν. Το ψεύτικο το βαρεθήκαμε. Πλέον το αναγνωρίζουμε κιόλας.   Και θα το καταψηφίζουμε όλο και περισσότερο". 

Υπάρχει μια αλήθεια στα παραπάνω. Διαβάζοντας πλέον σχόλια για τον Ρουβά στο ίντερνετ, ανακαλύπτω πως είναι πλέον ελάχιστα αυτά που δεν χλευάζουν την «επικοινωνιακή τακτική» του. 

Δεν ξέρω αν τελικά μαζεύει ψήφους με τις συνεχείς φωτο-ευκαιρίες με παπάδες και πολιτικούς και επιχειρήματίες. Ίσως θεωρεί πως φιλοτεχνεί ένα σοβαρό προφίλ αλλά, όπως σωστά λέει ο αναγνώστης, είναι έτσι κι αλλιώς συμπαθής, και με όλα αυτά βγάζει -ακόμα και κατά βάθος να μην ισχύει αυτό- κάτι το ψεύτικο.

Από την άλλη, αν έχουν κάποια βάση τα σενάρια για την κάθοδό του στην πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία, κατανοώ κάπως την επικοινωνιακή τακτική, εφόσον είναι τέτοια: Θέλει να προσελκύσει τους συντηρητικούς, μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους, και τι καλύτερο από ένα θρησκευτικό γάμο, απ' την ευλογία του Αρχιεπίσκοπου και μια επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μήπως όμως κερδίζοντας όλους αυτούς χάσει τελικά αυτούς που ήδη τον συμπαθούσαν; Θα δείξει. 

Άρης Δημοκίδης (lifo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες