Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Νέα τροπή στην υπόθεση Γεωργίου...

Αλλάζουν ξανά τα δεδομένα για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, έπειτα από...
παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον κ. Γεωργίου, που βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Αιτιολογώντας την παρέμβασή της, η εισαγγελέας σημείωσε ότι στο βούλευμα εντοπίστηκαν νομικοί λόγοι (έλλειψη αιτιολογίας, κ.λπ.) που την οδήγησαν στην άσκηση αναίρεσης.

Ειδικότερα, η αναίρεση αφορά το βούλευμα με το οποίο απηλλάγη ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Πρόκειται για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή μνημόνια.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών, οι εκπρόσωποι των θεσμών είχαν ζητήσει να κλείσει η υπόθεση, ενώ η Eurostat είχε υποστηρίξει πως ο κ. Γεωργίου είχε εφαρμόσει τους κανόνες της κατά την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο για το αν θα ασκηθεί αναίρεση έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά εάν θα οδηγηθεί ή όχι σε νέα δίκη ο κ. Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο μεταξύ, ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται και για παράβαση καθήκοντος, με τη σχετική δίκη έχει διακοπεί για τις 31 του μηνός...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες