Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Καρέ-καρέ η ληστεία στα γραφεία των Blue Star Ferries

Καρέ-καρέ η ληστεία στα γραφεία των Blue Star Ferries
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει τους τελευταίους μήνες στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα απανωτά κρούσματα ληστειών σε καταστήματα και επιχειρήσεις που εδρεύουν, κατά κύριο λόγο, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Οι άνδρες της αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους «ποντικούς», οι οποίοι όμως μέχρι στιγμής καταφέρνουν και γίνονται καπνός.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί προβληματισμός και αυτό γιατί ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για μία ομάδα ή για περισσότερες που δρουν ανεξάρτητα η μία από την άλλη.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, το σενάριο που φαίνεται να προκρίνεται ως το επικρατέστερο είναι να πρόκειται για μία ομάδα που, αναλόγως με το χτύπημα που προγραμματίζει, λειτουργεί με διαφορετικό σχεδιασμό και αριθμό ατόμων.

Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται από την ανάλυση δύο στοιχείων: α) του σωματότυπου των δραστών και β) των μηχανών που επιλέγουν για να μετακινηθούν. Δύο στοιχεία που φαίνεται να οδηγούν και να παραπέμπουν σε πέντε άλλες ληστείες που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή του μεγάλου λιμανιού.

Η «μπούκα» στα γραφεία της Blue Star Ferries

Η τελευταία «εμφάνιση» της συμμορίας πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, 29 Ιουνίου, και, στην προκειμένη περίπτωση, στόχος ήταν τα κεντρικά πρακτορεία της Blue Star Ferries που βρίσκονται επί της Ακτής Ποσειδώνος στον Πειραιά.

Ειδικότερα, λίγο πριν τα γραφεία κλείσουν, τρία άτομα, φορώντας κράνη και γάντια, εισέβαλαν στο κτήριο και άρχισαν να... αδειάζουν τα ταμεία, καταφέρνοντας να αποσπάσουν περισσότερα από 10.000 ευρώ.


(Οι τρεις δράστες κατά την είσοδό τους στα γραφεία)

Όπως θα δείτε στο video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, αρχικά δύο άτομα βρίσκονται στο βάθος του μαγαζιού, ενώ ο τρίτος στέκεται μπροστά από τα ταμεία και ξεκινά το... μάζεμα. Στη συνέχεια, ένας από τους δράστες κινείται και προσεγγίζει τις υπαλλήλους πίσω από τα γραφεία προκειμένου να συλλέξει ό,τι έχει απομείνει από τα ψιλά.

Λίγο αργότερα ο δράστης που βρίσκεται μπροστά από τον ξύλινο πάγκο κατευθύνεται προς το βάθος των γραφείων και, ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα, αποχωρεί από τον χώρο με τη συνοδεία του ενός εκ των δύο «συναδέλφων» του. Μερικές στιγμές αργότερα αποχωρεί και ο τρίτος δράστης.

Οι τρεις άνδρες βγαίνουν έξω από τα γραφεία, επιβιβάζονται σε μία μηχανή μεγάλου κυβισμού και μία πιο μικρού (πιθανόν σκούτερ) και εξαφανίζονται...zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες