Σάββατο 15 Ιουλίου 2017


Ποιος ήταν ο εισαγγελέας που δεν έβλεπε και δεν άκουγε για τις «μίζες» την εποχή Σημίτη;

Ποιος ήταν ο εισαγγελέας που δεν έβλεπε και δεν άκουγε για τις «μίζες» την εποχή Σημίτη;

http://freesunday.gr
Την οργή δικαστών και εισαγγελέων προκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξαιτίας της παρακάτω δήλωσής του: «Στα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή! Τι βροχή; Καλύτερα θα ήταν να πω καταιγίδα, και μάλιστα τροπική, ή ακόμη καλύτερα ή χειρότερα, κατακλυσμός. Το δυστύχημα είναι ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, αλλά δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές, έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Η δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, πρόσθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες. Όχι μόνο για να μην βλέπει, αλλά και για μην ακούει».

Απαντώντας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε λόγο για «αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται» και προσέθεσε ότι αυτές οι επιθέσεις «δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη "εντιμότητας" και "διαφάνειας" του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης».
Από την άλλη η Ένωση Εισαγγελέων μίλησε για «αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της», οι οποίες «βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν».
Ο κ.Παπαγγελόπουλος, όμως, έχει δίκαιο: Η συζήτηση αφορούσε τον Γιάννο Παπαντωνίου δηλαδή την περίοδο Σημίτη (1996- 2004) και όντως εκείνη την περίοδο κυριαρχούσε η πεποίθηση ότι «στα εξοπλιστικά οι μίζες έπεφταν βροχή», ενώ στον δημόσιο διάλογο καθημερινά ήταν τα δημοσιεύματα, οι δηλώσεις και οι υπαινιγμοί.
Ένας εισαγγελέας δεν μπορούσε να παρέμβει;
Διότι όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών «στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα υπάγεται: Η άσκηση της ποινικής δίωξης εν ονόματι της Πολιτείας. Η διεύθυνση της προανάκρισης. Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».
Τι έκανε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, δηλαδή ο πλέον αρμόδιος για τις ποινικές έρευνες εισαγγελέας της χώρας, την περίοδο λίγο πριν και λίγο μετά το 2004, όταν υπήρχαν δημοσιεύματα και καταγγελίες καθημερινά;
Μάλλον όχι πολλά, διότι αν είχε κάνει κάτι, ίσως να είχε διερευνηθεί το θέμα πριν επέλθει παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ.Παπαντωνίου.
Ποιος ήταν λοιπόν ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που κατά τον κ.Παπαγγελόπουλο εκείνη την περίοδο δεν άκουγε και δεν έβλεπε;
Από το επίσημο βιογραφικό του κ.Παπαγγελόπουλου προκύπτει ότι «το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά το τέλος της θητείας του το 2006 ....».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες