Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Διασπάστηκε το Ισλαμικό Κράτος – Οι τζιχαντιστές στην Ταλ Αφάρ ανακήρυξαν «ανεξάρτητο κράτος»

Διασπάστηκε το Ισλαμικό Κράτος – Οι τζιχαντιστές στην Ταλ Αφάρ ανακήρυξαν «ανεξάρτητο κράτος»
Οι τζιχαντιστές που κατέχουν την πόλη Ταλ Αφάρ, τελευταίο σημαντικό προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο βορειοδυτικό Ιράκ, την ανακήρυξαν «ανεξάρτητο κράτος» από το «χαλιφάτο» και το υπόλοιπο Ισλαμικό Κράτος.

«Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος διακήρυξε με μια σύντομη ανακοίνωσή της ότι η πόλη έγινε ανεξάρτητο κράτος από το χαλιφάτο και απείλησε με σκληρές ποινές όσους δεν υπακούσουν στις νέες εντολές», μετέδωσε το ιρακινό Al Sumaria News.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές που επικαλείται η ιρακινή ιστοσελίδα, η Ταλ Αφάρ ελέγχεται πλήρως από Άραβες άλλων κρατών και αλλοδαπούς τζιχαντιστές. Ιρακινοί τζιχαντιστές ηγέτες δεν υπάρχουν ανάμεσά τους διότι εκτελέστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες.
Η διάσπαση των τζιχαντιστών της Ταλ Αφάρ έγινε μια ημέρα μετά την παραδοχή της οργάνωσης ότι ο ηγέτης τους, ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, είναι νεκρός.
Την Παρασκευή οι τζιχαντιστές ματαίωσαν τις προσευχές σε όλα τα τζαμιά και επέβαλλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη.
Η Ταλ Αφάρ είναι αποκλεισμένη από το βορρά από τις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ και από ανατολικά, νότια και δυτικά από τον ιρακινό στρατό.
Μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης αναμένεται να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείριση των ιρακινών δυνάμεων για την απελευθέρωση και αυτής της σημαντικής πόλης.tribune


Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες