Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο γρίφος του MEGA υπό το πρίσμα της συνεργασίας ΣΚΑΙ – STAR...

…και οι φήμες για την απόσυρση μετόχων...

Η ένταση της συνεργασίας, αλλά και το εύρος της, μεταξύ ΣΚΑΙ και STAR «ξύπνησε» κάποιες φήμες από το παρελθόν (που κυκλοφορούν στην πολιτικό-μιντιακή «πιάτσα»), σχετικά με το αν η...
συνεργασία των δυο είναι μια ευκαιρία να αποχωρήσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη από το MEGA.
Είναι γεγονός ότι το σενάριο έχει απασχολήσει τα media και στο παρελθόν… Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις, πέρα από κάποιες αφηρημένες κρούσεις που λέγεται ότι είχε δεχθεί η πλευρά Βαρδινογιάννη, προκειμένου να πουλήσει το ποσοστό της στο μεγάλο κανάλι.

Δεδομένου όμως, ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα σενάριο όταν πρόκειται για business, μιας και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος και να προσφέρει ένα τέτοιο ποσό που να κριθεί συμφέρον και να πουλήσει… Σημειώνεται ότι όλα είναι ανοιχτά, με την προσθήκη όμως, ότι υπάρχουν διαρροές που αναφέρουν ότι όποτε ανοίξει το MEGA θα αποτελέσει τον τρίτο εταίρο της συνεργασίας ΣΚΑΙ – STAR.

Βεβαίως πρόκειται για μια διαρροή που έχει πολλά κενά, αφού το MEGA δεν διαθέτει ούτε καν διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσει κάτι τέτοιο, ενώ οι διαφορές μεταξύ των μετόχων του μοιάζουν αγεφύρωτες. Ωστόσο η διαρροή υπάρχει και έχει τη σημασία της, έστω και σε επίπεδο προθέσεων.

Πέρα όμως όλων αυτών, είναι αδύνατον να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα, για οτιδήποτε αφορά στο MEGA!

Ίσως λοιπόν το μόνο σίγουρο για το μεγάλο κανάλι είναι ότι η παρούσα μετοχική του σύνθεση το κρατά ακινητοποιημένο και καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο!

Κατά συνέπεια σε αυτό το πλαίσιο, ναι, όλα μπορούν να συμβούν: από το να πουλήσει ο Βαρδινογιάννης, μέχρι να αποχωρήσει ο Σαββίδης. Από το να αυξήσει το ποσοστό του ο Μαρινάκης, μέχρι να μπει και νέος μέτοχος! Ή να μη συμβεί τίποτα από όλα αυτά και το κανάλι να παραμείνει στην κατάσταση που είναι σήμερα!

Σίγουρα πάντως ένας ενδεχόμενος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ξεκαθάριζε το τοπίο που παραμένει εξαιρετικά θολό!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες